Ko to prijeti ubistvom ćerki Sergeja Lavrova?

Ruske tajne službe su sebi postavile zadatak da otkriju ko je naručio likvidaciju ćerke i zeta ministra spoljnih poslova RF Sergeja Lavrova. Radi li se o neukusnoj šali ili je zaista neko zainteresovan da se ubije poznati mladi bračni par tek se treba razjasniti.

Svijet 21.02.2016 | 19:52
Ko to prijeti ubistvom ćerki Sergeja Lavrova?

Jedan od najčitanijih ruskih sajtova ,,gazeta.ru,, objavio je dugačak tekst u kome se tvrdi da je poznati plaćeni ubica Aleksej Šerstobitov čiji je nadimak ,,Ljoša soldat,, dobio pismo u kome je ,,narudžba,, da se likvidiraju biznismen Aleksandar Vinokurov i njegova supruga Jekaterina koja je inače ćerka jedinica ruskog ministra spoljnih poslova.

Jekaterina je rođena u Njujorku kada joj je otac službovao u OUN. Kad je Sergej Lavrov 2004. godine imenovan za ministra spoljnih poslova i zajedno sa suprugom se vratio u Moskvu Jekaterina je ostala da studira politikologiju na Kolubijskom univerzitetu. Kasnije je magistrarala u Londonu gde je dobila nova znanja iz ekonomije.

Sada je Jekaterina jedan od direktora kuće Kristi ,,Christie,, u Rusiji a preokupacija su joj vredne slike. Njen muž Aleksandar Vinokurov je 2014. postao predsednik investicionog odeljenja ,,Alfa – Grupe. On i otac Semjon Vinokurov su vlasnici fabrike za pakovanje i distribuciju lekova u Kurganu.

Čak ako policija utvrdi da je ,,narudžbu,, poslao neki ,,šaljivdžija,, ako ga se pronađe njemu preti velika kazna. Policiski izvor je kazao novinaru ,,gazete. ru,, da je narudžba za ubistvo stigla Alekseju Šerstobitovu na njegov sajt. Neki Sergej Nikolajev koji je potpisao pismo nudi fantastičnu sumu ubici koji se inače nalazi u zatvoru. Za organiozaciju tog ubistva bi kao nagradu trebao dobiti čak 500 miliona dolara. Inače to pismo je poslato sa adrese [email protected].

Novinar ,,gazete.ru,, kaže da je moguće da je narudžbu plaćenom ubici koji sada robija najverovatnije poslala neka umobolna osoba. Ali bez obzira na to Federalna sluba bezbednosti bivši KGB je dužna da proveri svaku pretnju koja stigne na adresu ruskih rukovodioca, a u ovom slučaju ćerke ministra spoljnih poslova

Ako je pismo napisao neki umobolnik moraće da prođe psihijatrisku ekspertizu. Advokati plaćenog ubice ,,Ljoše soldata,, koji je u zatvoru napisao dve knjige tvrde da je takvo pismo njihov štićenik dobio prvi put. Do sada je uglavnom dobijao pisma i razne poruke u kojima mu usamljene mlađe dame, ali i one srednjih godina željne avantura nude ne samo seks već i brak. Ima i onih koji Alekseju Šerstobitovu nude da snime film, a scenario bi bile njegove knjige.

Ubica postao pisac

Plaćeni ubica Aleksej Šerstobitov (49) postao je poznat po tome što je priznao 2008 da je počinio 12 ubistava. Branio se da je morao da ubija da bi sebi sačuvao život. Osuđen je na 23 godine zatvora. U zatvoru je napisao dva toma autobiografske knjige ,,Likvidator,, a nedavno je izašla i treća njegova knjiga ,,Đavolja koža,,.

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 0

Ostavite komentar