Вулин: Србија није затворила границу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је данас како Србија ни на који начин није затворила границу ни према Македонији, Бугарској или некој другој држави.

Србија 21.02.2016 | 17:40
Вулин: Србија није затворила границу

"На нашим границама се не мијења ништа, али ће представници свих земаља, које су потписале споразум имати заједничку контролу над мигрантима на грчко - македонској граници", истакао је Вулин који је данас посјетио Српско-руски хуманитарни центар у Нишу. Како је казао, на граници ће се задржавати људи који из неког разлога не могу да пролазе до крајних дестинација, а у складу са политиком земаља на мигрантској рути.

"За нас је то велико олакшање, јер ће бити далеко мањи притисак на нашу територију, односно они који не могу да наставе своје кретање неће моћи ни да улазе на територију Србије", нагласио је Вулин. Истакао је како ће Србија наставити да се држи својих међународних обавеза и да ће свако ко затражи азил, без обзира на који је начин ушао у земљу, имати право да уђе у азилну процедуру.

"Да ли ће му азил бити одобрен или не то је друго питање које ће се рјешавати у складу са нашим и међународним законима", казао је србијански министар који је и раније, коментаришући одлуку Аустрије да ће дневно са балканске руте прихватати максимално 80 захтјева за добијање азила и да ће пропустити 3.200 избеглица, истакао да "како се понаша Аустрија, тако ће се понашати и Србија."

Грчка полиција тврди да је Македонија затворила своју јужну границу са Грчком за све избјеглице које долазе из Авганистана пропуштајући тако само сиријске и ирачке избјеглице. Македонске власти, с друге стране, наводе да је Србија наводно урадила исто на својој јужној граници са Македонијом.

НН

 

Коментари / 0

Оставите коментар