Разбио противника: Буш на ивици суза

Један од претендената за кандидата Републиканске странке на председничким изборима у САД Џеб Буш је саопштио да се повлачи из кампање, након што је доживео још један пораз на унутарстраначким изборима, овај пут у Јужној Каролини. На овим изборима убедљиво је победио Доналд Трамп.

Свијет 21.02.2016 | 16:00
Разбио противника: Буш на ивици суза

Бушу за спас бледе председничке кампање није било довољно ни познато презиме, нити политички педигре, али ни донатори дубоког џепа, оцењује АФП.

"Вечерас суспендујем своју кампању", изјавио је Буш, који је био на ивици суза након разочарања у Јужној Каролини, и додао: "Поносан сам на кампању коју смо водили да бисмо ујединили нашу земљу."

Бивши гувернер Флориде и син једног, а брат другог америчког председника, започео је кампању за председничке изборе као фаворит да постане кандидат Републиканаца, захваљујући томе што је имао подршку политичке династије Буш и донације мерене милионима долара.

Иако је по неким анкетама на самом почетку кампање Џеб (62) био фаворит за кандидатуру, до јучерашњих унутарстраначких избора у Јужној Каролини његова подршка је пала на једноцифрени постотак.

Пораз у Јужној Каролини, где је освојио тек осам одсто гласова Републиканаца, још је болнија имајући у виду да је његова породица у тој савезној држави увек имала велику подршку.

Велики победник унутарстраначких избора у Јужној Каролини је Доналд Трамп, што је за Буша био велики ударац, пошто му се амерички милијардер током читаве кампање изругивао и ниподаштавао га, оцењује француска агенција.

Коментари / 0

Оставите коментар