Рио: Надал више не побјеђује ни на шљаци!

Пети тенисер света Рафаел Надал доживео је нови пораз на шљаци, својој омиљеној подлози, овога пута на АТП турниру у Рио де Жанеиру.

Тенис 21.02.2016 | 14:20
Рио: Надал више не побјеђује ни на шљаци!

Надал је у полуфиналу турнира из серије 250 у бразилском граду поражен од Пабла Куеваса, резултатом 6:7 (6-8), 7:6 (7-3), 6:4.

Први пут у трогодишњој историји такмичења у Рију Шпанија неће имати представника у финалу сингла – за то су се побринули Уругвајац и Аргентинац Гвидо Пеља, који ће се борити за титулу.

Први носилац и шампион из 2014. године изгубио је у мечу који је одигран касно увече и то је од 2005. његов тек други пораз на шљаци од играча слабије рангираних од 30. места. Пре неколико дана изгубио је од Доминика Тима, у истој фази турнира у Буенос Ајресу.

У реваншу прошлогодишњег четвртфинала, који је Шпанац добио у 3 сата и 19 минута после поноћи (други најкасније завршени меч у историји), Уругвајац је стигао до освете. Погодио је укупно 48 винера, укључујући 10 асова, и сачувао 11 од 13 брејк шанси ривала, за велики тријумф после скоро три и по исцрпљујућих сати.

Иако је добио први сет у тесном тај брејку и спасао неколико сет лопти за 1-1, Рафа је губио снагу како је меч одмицао. Тренутно 45. играч на АТП листи изборио је додатни гем и у другом сету, а после раног мини брејка није се заустављао и изборио одлучујући.

Шести гем трећег сета био је одлучујући – Куевас је спасао две брејк лопте, а већ у следећем гему одузео сервис ривалу и стечену предност сачувао до краја меча.

Ово је био први тријумф Пабла у трећем међусобном дуелу, спречивши га да се пласира у јубиларно 100. финале у каријери. Сада ће у петом финалу имати прилику да освоји четврту титулу, у мечу који је на програму од 22.30 по нашем времену.

Коментари / 0

Оставите коментар