Rio: Nadal više ne pobjeđuje ni na šljaci!

Peti teniser sveta Rafael Nadal doživeo je novi poraz na šljaci, svojoj omiljenoj podlozi, ovoga puta na ATP turniru u Rio de Žaneiru.

Tenis 21.02.2016 | 14:20
Rio: Nadal više ne pobjeđuje ni na šljaci!

Nadal je u polufinalu turnira iz serije 250 u brazilskom gradu poražen od Pabla Kuevasa, rezultatom 6:7 (6-8), 7:6 (7-3), 6:4.

Prvi put u trogodišnjoj istoriji takmičenja u Riju Španija neće imati predstavnika u finalu singla – za to su se pobrinuli Urugvajac i Argentinac Gvido Pelja, koji će se boriti za titulu.

Prvi nosilac i šampion iz 2014. godine izgubio je u meču koji je odigran kasno uveče i to je od 2005. njegov tek drugi poraz na šljaci od igrača slabije rangiranih od 30. mesta. Pre nekoliko dana izgubio je od Dominika Tima, u istoj fazi turnira u Buenos Ajresu.

U revanšu prošlogodišnjeg četvrtfinala, koji je Španac dobio u 3 sata i 19 minuta posle ponoći (drugi najkasnije završeni meč u istoriji), Urugvajac je stigao do osvete. Pogodio je ukupno 48 vinera, uključujući 10 asova, i sačuvao 11 od 13 brejk šansi rivala, za veliki trijumf posle skoro tri i po iscrpljujućih sati.

Iako je dobio prvi set u tesnom taj brejku i spasao nekoliko set lopti za 1-1, Rafa je gubio snagu kako je meč odmicao. Trenutno 45. igrač na ATP listi izborio je dodatni gem i u drugom setu, a posle ranog mini brejka nije se zaustavljao i izborio odlučujući.

Šesti gem trećeg seta bio je odlučujući – Kuevas je spasao dve brejk lopte, a već u sledećem gemu oduzeo servis rivalu i stečenu prednost sačuvao do kraja meča.

Ovo je bio prvi trijumf Pabla u trećem međusobnom duelu, sprečivši ga da se plasira u jubilarno 100. finale u karijeri. Sada će u petom finalu imati priliku da osvoji četvrtu titulu, u meču koji je na programu od 22.30 po našem vremenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar