Србија заслужује одговор од САД

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић изјавио је данас да Србија и породице жртава заслужују конкетан одговор од САД о бомбардовању положаја Исламске државе у којем су погинули службеници српске амбасаде у Либији, Слађана Станковић и Јовица Степић.

Србија 21.02.2016 | 11:20
Србија заслужује одговор од САД

"Верујем да ће они који су одабрали циљ и донели одлуку о бомбардовању циља са својим службама утврдити све околности, да ли је имало било каквих сазнања или индиција да се у том кампу који је бомбардован осим припадника Исламске државе налази још неко", казао је Одаловић за Радио телевизију Србије.

Одаловић је казао да очекује да ће случај бити "до краја и прецизно разјашњен".

"Бомбардовање је нешто што нико од нас није могао да предвиди и оно је прекинуло решавање случаја", казао је Одаловић и додао да је стање у Либији у овом тренутку хаотично због постојања већег броја оружаних група које контролишу поједине територије.

Он је казао да ће Влада Србије сада размотрити све околности и одлучити да ли треба затворити амбасаду у Либији.

"Било је ризично доносити било какву одлуку о томе док су наши службеници били заточени, јер питање је какву би то реакцију изазвало код криминалних група које су отеле наше службенике", казао је Одаловић.

Службеници амбасаде Србије у Либији Слађана Станковић и Јовица Степић погинули су у америчком бомбардовању упоришта Исламске државе у граду Сабрата у Либији. Њих двоје отети су у либијском граду Сабрата у новембру 2015. године, из колоне возила у којој је био амбасадор Србије Оливер Потежица.

Извор: Бета

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Пасха

21.02.2016 10:56

Заслузују ли Сиријска дјеца одговор,стидите се и срамите,Русија буба ал кад се окрене бумеранг онда кукњава

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

21.02.2016 12:14

Турчине, погинули су Срби цивили. А ако залиш исламску дрзаву, против које се бори Асад и Руси, онда не знам шта још радиш у Европи!!

Name

реПасцха

21.02.2016 11:34

Погинули су наси људи нек тебе буде срамота твојих коментара. Све ратове поцела је Америка па и у Сирији. Ти си против православног народа и Руса то тебе зуља, а не тамо неција дјеца у Сирији. Јос мало це ти ти исти Американци да навуку рат и у братску ти Турску зиви били па видјели. Кад су наса дјеца гинула у цитавој бивсој Југи тад никог није било брига нити су давали одговоре. Пуни сте мрзње били и остаце те такви. Свака цаст изузетцима. Од вас се треба трајно одвојити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брави

21.02.2016 11:51

Свака цаст за коментар... Срби су вец страдали неколико пута од америцких бомби тако да њима ова два цовјека не представљају никакав проблем вриједан помена... Срби су настрадали и због овог пасе и његове браце... али срби и даље постоје и не примјети се недостатак... Русија је много конкретнија у Сирији , цисте тј помазу у цисцењу земље од паразита који сијеку главе свима који нису њихове вјере... Русија је успјесна у томе и цак уједно прекида све ланце криминала и лоповлука у којим уцествују и ти исти америцки индијанци... и све је јасно као дан, за разлику од тих амера који су унистили својом демократијом много дрзава у свијету и убили много народа по цијелом свијету.. само полако неко веци је ту само се цека прилика да им распали самарцину једном и за свагда и мрс на свој континент и сви срецни и задовољни

Name

Лијевцан

21.02.2016 12:53

Ових двоје несретних Срба су оцито несто знали сто је Јенкијима сметало, мафија никад не праста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

21.02.2016 13:23

...који идиоти....

ОДГОВОРИТЕ