Srbija zaslužuje odgovor od SAD

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da Srbija i porodice žrtava zaslužuju konketan odgovor od SAD o bombardovanju položaja Islamske države u kojem su poginuli službenici srpske ambasade u Libiji, Slađana Stanković i Jovica Stepić.

Srbija 21.02.2016 | 11:20
Srbija zaslužuje odgovor od SAD

"Verujem da će oni koji su odabrali cilj i doneli odluku o bombardovanju cilja sa svojim službama utvrditi sve okolnosti, da li je imalo bilo kakvih saznanja ili indicija da se u tom kampu koji je bombardovan osim pripadnika Islamske države nalazi još neko", kazao je Odalović za Radio televiziju Srbije.

Odalović je kazao da očekuje da će slučaj biti "do kraja i precizno razjašnjen".

"Bombardovanje je nešto što niko od nas nije mogao da predvidi i ono je prekinulo rešavanje slučaja", kazao je Odalović i dodao da je stanje u Libiji u ovom trenutku haotično zbog postojanja većeg broja oružanih grupa koje kontrolišu pojedine teritorije.

On je kazao da će Vlada Srbije sada razmotriti sve okolnosti i odlučiti da li treba zatvoriti ambasadu u Libiji.

"Bilo je rizično donositi bilo kakvu odluku o tome dok su naši službenici bili zatočeni, jer pitanje je kakvu bi to reakciju izazvalo kod kriminalnih grupa koje su otele naše službenike", kazao je Odalović.

Službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji. Njih dvoje oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine, iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.

Izvor: Beta

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pasha

21.02.2016 10:56

Zasluzuju li Sirijska djeca odgovor,stidite se i sramite,Rusija buba al kad se okrene bumerang onda kuknjava

ODGOVORITE
Name

RS

21.02.2016 12:14

Turčine, poginuli su Srbi civili. A ako zališ islamsku drzavu, protiv koje se bori Asad i Rusi, onda ne znam šta još radiš u Evropi!!

Name

rePascha

21.02.2016 11:34

Poginuli su nasi ljudi nek tebe bude sramota tvojih komentara. Sve ratove pocela je Amerika pa i u Siriji. Ti si protiv pravoslavnog naroda i Rusa to tebe zulja, a ne tamo necija djeca u Siriji. Jos malo ce ti ti isti Amerikanci da navuku rat i u bratsku ti Tursku zivi bili pa vidjeli. Kad su nasa djeca ginula u citavoj bivsoj Jugi tad nikog nije bilo briga niti su davali odgovore. Puni ste mrznje bili i ostace te takvi. Svaka cast izuzetcima. Od vas se treba trajno odvojiti.

ODGOVORITE
Name

Bravi

21.02.2016 11:51

Svaka cast za komentar... Srbi su vec stradali nekoliko puta od americkih bombi tako da njima ova dva covjeka ne predstavljaju nikakav problem vrijedan pomena... Srbi su nastradali i zbog ovog pase i njegove brace... ali srbi i dalje postoje i ne primjeti se nedostatak... Rusija je mnogo konkretnija u Siriji , ciste tj pomazu u ciscenju zemlje od parazita koji sijeku glave svima koji nisu njihove vjere... Rusija je uspjesna u tome i cak ujedno prekida sve lance kriminala i lopovluka u kojim ucestvuju i ti isti americki indijanci... i sve je jasno kao dan, za razliku od tih amera koji su unistili svojom demokratijom mnogo drzava u svijetu i ubili mnogo naroda po cijelom svijetu.. samo polako neko veci je tu samo se ceka prilika da im raspali samarcinu jednom i za svagda i mrs na svoj kontinent i svi srecni i zadovoljni

Name

Lijevcan

21.02.2016 12:53

Ovih dvoje nesretnih Srba su ocito nesto znali sto je Jenkijima smetalo, mafija nikad ne prasta

ODGOVORITE
Name

Ja

21.02.2016 13:23

...koji idioti....

ODGOVORITE