Коментар: Два лица српског спорта...! ''Вјечити'' - срам вас било!

Тужна прича о Кошаркашком клубу Смедерево потресла је спортску Србију! Да, то су они храбри момци, борци и ентузијасти, дружина која се некако ипак докопала Ниша како би одиграла утакмицу четвртфинала Купа Кораћа са Црвеном звездом.

Кошарка 23.02.2016 | 09:40
Коментар: Два лица српског спорта...! ''Вјечити'' - срам вас било!

Без новца, доктора, физиотерапеута и вечере, али са по два сендвича у џепу, кренули су на пут комбијем. За аутобус и хотел нису имали. Но, како сами кажу, није им било тешко. Навикли су. Ипак су ту утакмицу са Звездом желели по сваку цену. И да, одбили су и помоћ коју су им после текстова у “Блицу” многи понудили. Било би им све лакше, ма 100 пута, али им је ипак много драже да порука коју шаљу добије одјек. А порука је - српски клубови пропадају, у свим спортовима, сваког дана. Та беспарица их изједа полако, али сигурно, попут канцера. До коначног гашења! “Блиц” пита државу Србију, Министарство и све задужене за спорт, има ли наде за Смедерево и остала Смедерева, или су Звезда и Партизан једини вредни улагања? Да ли и за њих може да се нађе која мрвица са стола, покоји спонзор или ће остати препуштени себи и сопственом ентузијазму?

Само у претходној сезони КК Партизан и Звезда добили су од државе 3.320.000 евра, а протеклих година, укључујући и фудбалске секције, од “Дунав осигурања“ им је легао 201 милион динара, од ЕПС-а 800.000 евра, Комерцијалне банке 1.700.000, а од Телекома (годишње 400.000 евра) и НИС-а... Ко то још зна... И поред силних уплата, “вечити” су данас у дуговима до гуше и по више десетина милиона евра, док Смедерево преживи месец са 5.000 евра! Па, има ли ту правде?

Коментари / 0

Оставите коментар