Komentar: Dva lica srpskog sporta...! ''Vječiti'' - sram vas bilo!

Tužna priča o Košarkaškom klubu Smederevo potresla je sportsku Srbiju! Da, to su oni hrabri momci, borci i entuzijasti, družina koja se nekako ipak dokopala Niša kako bi odigrala utakmicu četvrtfinala Kupa Koraća sa Crvenom zvezdom.

Košarka 23.02.2016 | 09:40
Komentar: Dva lica srpskog sporta...! ''Vječiti'' - sram vas bilo!

Bez novca, doktora, fizioterapeuta i večere, ali sa po dva sendviča u džepu, krenuli su na put kombijem. Za autobus i hotel nisu imali. No, kako sami kažu, nije im bilo teško. Navikli su. Ipak su tu utakmicu sa Zvezdom želeli po svaku cenu. I da, odbili su i pomoć koju su im posle tekstova u “Blicu” mnogi ponudili. Bilo bi im sve lakše, ma 100 puta, ali im je ipak mnogo draže da poruka koju šalju dobije odjek. A poruka je - srpski klubovi propadaju, u svim sportovima, svakog dana. Ta besparica ih izjeda polako, ali sigurno, poput kancera. Do konačnog gašenja! “Blic” pita državu Srbiju, Ministarstvo i sve zadužene za sport, ima li nade za Smederevo i ostala Smedereva, ili su Zvezda i Partizan jedini vredni ulaganja? Da li i za njih može da se nađe koja mrvica sa stola, pokoji sponzor ili će ostati prepušteni sebi i sopstvenom entuzijazmu?

Samo u prethodnoj sezoni KK Partizan i Zvezda dobili su od države 3.320.000 evra, a proteklih godina, uključujući i fudbalske sekcije, od “Dunav osiguranja“ im je legao 201 milion dinara, od EPS-a 800.000 evra, Komercijalne banke 1.700.000, a od Telekoma (godišnje 400.000 evra) i NIS-a... Ko to još zna... I pored silnih uplata, “večiti” su danas u dugovima do guše i po više desetina miliona evra, dok Smederevo preživi mesec sa 5.000 evra! Pa, ima li tu pravde?

Komentari / 0

Ostavite komentar