Куп БиХ: Игокеа лако, Широки преокретом до финала!

Кошаркаши Игокее обезбиједили су пласман у финале Купа Босне и Херцеговине убједљивим тријумфом против сарајевских Спарса. Кошаркаши Младости испустили су велику предност и на домаћем терену допустили Широкобријежанима да их декласирају у посљедње двије четвртине и пласирају се у финале Купа Босне и Херцеговине. 

Кошарка 21.02.2016 | 09:40
Куп БиХ: Игокеа лако, Широки преокретом до финала!

Игокеа ће у недјељу имати прилику да одбрани трофеј освојен прошле године у Купу Босне и Херцеговине. Током свих 40 минута, бранилац трофеја имао је предност у дуелу са сарајевским Спарсима и сасвим заслужено пласирао се у финале.

СПАРС - ИГОКЕА 63:91 (11:16, 13:20, 21:34, 18:21)

У веома чврстој првој четвртини виђено је само 27 поена. Игокеа је ову дионицу ријешила у своју корист резултатом 16:11, а најбољи у редовима Александровчана био је Американац Крис Букер.

У 12. минуту Игокеа је први пут дошла до двоцифрене предности, 21:11, и то након серије 9:0. Вођство браниоца трофеја расло је из минута у минут, па су тако кошаркаши Игокее до одмора дошли до максималних "плус 12", 24:36.

Букер (7 скокова) и Сержерио Гипсон постигли су по осам поена у првих 20 минута, док је код Сарајлија бољи од осталих био Един Атић са седам поена.

Фуриозно је Игокеа отворила друго полувријеме. Серијом поена Ђорђа Милошевића и Вука Радивојевића већ тада било је јасно да ће Александровчани доћи до убједљивог тријумфа, с обзиром да је у 22. минуту семафор показивао 20 поена разлике, 44:24.

Сјајна игра је настављена до краја треће четвртине, у којој је тим Драгана Бајић убацио чак 34 поена. Пробудио се у наставку Данило Шибалић. Доминирао је под кошем Сарајлија, па је Игокеа уочи одлучујућих 10 минута имала чак 25 поена предности, 45:70.

Ништа ново ни у посљедњој дионици. Расположени "гости" стигли су и до 30 поена "вишка", доминирали под оба коша и на крају славили више него сигуран тријумф, 63:91.

У редовима Игокее пет играча сусрет је завршило са двоцифреним учинком, а највише поена постигао је Иван Кесар 19. Једна асистенција недостајала је Вуку Радивојевићу да упише дабл-дабл (10 поена, 9 асистенција), док је Крис Букер постигао осам поена, уз десет скокова. Никола Гајић са 17 поена био је бољи од осталих у пораженом саставу.

Кошаркаши Младости испустили су велику предност и на домаћем терену допустили Широкобријежанима да их декласирају у посљедње двије четвртине и пласирају се у финале Купа Босне и Херцеговине.

Након што је Игокеа рутински осигурала пласман у финале побједом над сарајевским Спарсом (63:91), на терен у Мркоњић Граду изишли су домаћи кошаркаши и прошлосезонски финалисти, екипа са "Пецаре".

Након великог преокрета у другом полувремену, Широки је осигурао финале и дуел за трофеј са Александровчанима.

МЛАДОСТ - ШИРОКИ 68:76 (22:14, 14:6, 16:26, 16:30)

Међутим, тим Горана Сладојевића је одлично ушао у утакмицу и захваљујући доброј игри у одбрани стекао осам разлике након првих 10 минута (22:14), а онда почетком друге четвртине фуриозном серијом се "одлијепио" на "плус 17" разлике.

До одласка на одмор, херцеговачки клуб није успио да се резултатски приближи, али је у наставку виђена потпуно другачија слика на терену.

Међутим, у другом полувремену је екипа Дамира Вујановића кренула на "све или ништа" и помало хазардерски приступ им се исплатио јер су трећу четвртину ријешили у своју корист са 10 разлике и у одлучујући период ушли са заостатаком од само шест разлике.

У одлучујућих 10 минута још боља игра гостију. Широкобријежани су постигли чак 30 поена, Мркоњичани само 16, па су на крају гости славили 68:76.

Александар Радукић са 18 поена предводио је Мркоњићане у првих 30 минута, Војин Свилар је постигао 14, а Драшко Кнежевић је убацио 11.

На другој страни код Широког најефикаснији су били Мај Ковачевић и Кристофер Фејбер са по 13 кошева.

Широки је прошле сезоне поражен у финалу против "игоса", а сада ће имати прилику за реванш.

Коментари / 0

Оставите коментар