Kup BiH: Igokea lako, Široki preokretom do finala!

Košarkaši Igokee obezbijedili su plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine ubjedljivim trijumfom protiv sarajevskih Sparsa. Košarkaši Mladosti ispustili su veliku prednost i na domaćem terenu dopustili Širokobriježanima da ih deklasiraju u posljednje dvije četvrtine i plasiraju se u finale Kupa Bosne i Hercegovine. 

Košarka 21.02.2016 | 09:40
Kup BiH: Igokea lako, Široki preokretom do finala!

Igokea će u nedjelju imati priliku da odbrani trofej osvojen prošle godine u Kupu Bosne i Hercegovine. Tokom svih 40 minuta, branilac trofeja imao je prednost u duelu sa sarajevskim Sparsima i sasvim zasluženo plasirao se u finale.

SPARS - IGOKEA 63:91 (11:16, 13:20, 21:34, 18:21)

U veoma čvrstoj prvoj četvrtini viđeno je samo 27 poena. Igokea je ovu dionicu riješila u svoju korist rezultatom 16:11, a najbolji u redovima Aleksandrovčana bio je Amerikanac Kris Buker.

U 12. minutu Igokea je prvi put došla do dvocifrene prednosti, 21:11, i to nakon serije 9:0. Vođstvo branioca trofeja raslo je iz minuta u minut, pa su tako košarkaši Igokee do odmora došli do maksimalnih "plus 12", 24:36.

Buker (7 skokova) i Seržerio Gipson postigli su po osam poena u prvih 20 minuta, dok je kod Sarajlija bolji od ostalih bio Edin Atić sa sedam poena.

Furiozno je Igokea otvorila drugo poluvrijeme. Serijom poena Đorđa Miloševića i Vuka Radivojevića već tada bilo je jasno da će Aleksandrovčani doći do ubjedljivog trijumfa, s obzirom da je u 22. minutu semafor pokazivao 20 poena razlike, 44:24.

Sjajna igra je nastavljena do kraja treće četvrtine, u kojoj je tim Dragana Bajić ubacio čak 34 poena. Probudio se u nastavku Danilo Šibalić. Dominirao je pod košem Sarajlija, pa je Igokea uoči odlučujućih 10 minuta imala čak 25 poena prednosti, 45:70.

Ništa novo ni u posljednjoj dionici. Raspoloženi "gosti" stigli su i do 30 poena "viška", dominirali pod oba koša i na kraju slavili više nego siguran trijumf, 63:91.

U redovima Igokee pet igrača susret je završilo sa dvocifrenim učinkom, a najviše poena postigao je Ivan Kesar 19. Jedna asistencija nedostajala je Vuku Radivojeviću da upiše dabl-dabl (10 poena, 9 asistencija), dok je Kris Buker postigao osam poena, uz deset skokova. Nikola Gajić sa 17 poena bio je bolji od ostalih u poraženom sastavu.

Košarkaši Mladosti ispustili su veliku prednost i na domaćem terenu dopustili Širokobriježanima da ih deklasiraju u posljednje dvije četvrtine i plasiraju se u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Nakon što je Igokea rutinski osigurala plasman u finale pobjedom nad sarajevskim Sparsom (63:91), na teren u Mrkonjić Gradu izišli su domaći košarkaši i prošlosezonski finalisti, ekipa sa "Pecare".

Nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu, Široki je osigurao finale i duel za trofej sa Aleksandrovčanima.

MLADOST - ŠIROKI 68:76 (22:14, 14:6, 16:26, 16:30)

Međutim, tim Gorana Sladojevića je odlično ušao u utakmicu i zahvaljujući dobroj igri u odbrani stekao osam razlike nakon prvih 10 minuta (22:14), a onda početkom druge četvrtine furioznom serijom se "odlijepio" na "plus 17" razlike.

Do odlaska na odmor, hercegovački klub nije uspio da se rezultatski približi, ali je u nastavku viđena potpuno drugačija slika na terenu.

Međutim, u drugom poluvremenu je ekipa Damira Vujanovića krenula na "sve ili ništa" i pomalo hazarderski pristup im se isplatio jer su treću četvrtinu riješili u svoju korist sa 10 razlike i u odlučujući period ušli sa zaostatakom od samo šest razlike.

U odlučujućih 10 minuta još bolja igra gostiju. Širokobriježani su postigli čak 30 poena, Mrkonjičani samo 16, pa su na kraju gosti slavili 68:76.

Aleksandar Radukić sa 18 poena predvodio je Mrkonjićane u prvih 30 minuta, Vojin Svilar je postigao 14, a Draško Knežević je ubacio 11.

Na drugoj strani kod Širokog najefikasniji su bili Maj Kovačević i Kristofer Fejber sa po 13 koševa.

Široki je prošle sezone poražen u finalu protiv "igosa", a sada će imati priliku za revanš.

Komentari / 0

Ostavite komentar