Анализа: Звездина појачања - Ле Талек може и боље, Едсон МОРА!

"Не треба судити никоме после једне утакмице", изјавио је капитен Црвене звезде Александар Луковић на молбу новинара да после победе на пролећној премијери против Младости из Лучана оцени игру новог саиграча са којим се очекује да убудуће чини штоперски тандем - Едсона.

Фудбал 21.02.2016 | 12:00
Анализа: Звездина појачања - Ле Талек може и боље, Едсон МОРА!

Потпуно је у праву је искусни дефанзивац, међутим, делује да је и сам свестан да Бразилац на дебију није пружио оно што се од њега очекује.

"Човек је тек стигао и сигурно ће му требати мало времена да се уклопи и достигне одређену физичку спрему. И сам је признао да није тренирао неко време, долази из потпуно другачије лиге, са другог континента, али сигурно је да се ради о добром играчу. Очекујем да буде прави кроз пар кола", капитенски је Луковић стао у одбрану новог саиграча.

Велико је питање, ипак, да ли ће и тренер Миодраг Божовић поступити на исти начин или ће за предстојећи "вечити дерби" вратити у тим провереног Сава Павићевића, пошто је бивши штопер Сао Паула у суботу против Младости из Лучана више шетао травом стадиона Рајко Митић, него што је показао борбени дух и мотивисаност.

Чак и када је ишао у противнички шеснаестерац приликом прекида, није се превише трудио да на време стигне и заузме позицију из које би могао да запрети голу ривала!?

За разлику од Едсона, Дамиен Ле Талек представио се навијачима Црвене звезде много професионалније. Истина, Француз је имао предност јер је већ сарађивао са Мичелом Доналдом у руској Мордовији, који ће му и у Звезди, по формацији, бити "пар". А, тврди и да може боље:

"Одличан почетак за мене у новом клубу. Постигао сам гол, али је најважније да смо победили. Можда неко мисли да смо играли слабије, али треба имати у виду да тим није играо такмичарски фудбал два месеца. а ја чак три месеца. Бићемо бољи у наредној утакмици", очекује некадашњи члан Борусије Дортмунд.

Показао је Ле Талек одличну технику и игру главом (управо је на тај начин поготком улепшао деби у црвено-белом дресу), а чак делује да би Божовић могао и да га проба испред Доналда, а да Холанђанина врати на место задњег везног, јер је, бар у пролећној премијери, Доналд имао доста проблема да организује нападе црвено-белих, док је у дефанзивним задацима поново био беспрекоран.

Те дилеме, наравно, препуштамо Божовићу, који ће можда већ за дуел са Партизаном наредне суботе морати да врши принудне промене у тиму, због повреде Марка Петковића.

Дебитовао и Бабунски
Давид Бабунски, трећи фудбалер који је ове зиме стигао у Црвену звезду, такође је добио прилику да дебитује у мечу против Младости. Бивши ђак Барселонине школе истрчао је на терен у 80. минуту уместо Александра Катаија и, после неколико уводних минута треме, показао да поседује одличну контролу лопте и да је мотивисан да се наметне, али десетак минута на терену није било довољно да покаже све што зна.

Коментари / 0

Оставите коментар