Analiza: Zvezdina pojačanja - Le Talek može i bolje, Edson MORA!

"Ne treba suditi nikome posle jedne utakmice", izjavio je kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković na molbu novinara da posle pobede na prolećnoj premijeri protiv Mladosti iz Lučana oceni igru novog saigrača sa kojim se očekuje da ubuduće čini štoperski tandem - Edsona.

Fudbal 21.02.2016 | 12:00
Analiza: Zvezdina pojačanja - Le Talek može i bolje, Edson MORA!

Potpuno je u pravu je iskusni defanzivac, međutim, deluje da je i sam svestan da Brazilac na debiju nije pružio ono što se od njega očekuje.

"Čovek je tek stigao i sigurno će mu trebati malo vremena da se uklopi i dostigne određenu fizičku spremu. I sam je priznao da nije trenirao neko vreme, dolazi iz potpuno drugačije lige, sa drugog kontinenta, ali sigurno je da se radi o dobrom igraču. Očekujem da bude pravi kroz par kola", kapitenski je Luković stao u odbranu novog saigrača.

Veliko je pitanje, ipak, da li će i trener Miodrag Božović postupiti na isti način ili će za predstojeći "večiti derbi" vratiti u tim proverenog Sava Pavićevića, pošto je bivši štoper Sao Paula u subotu protiv Mladosti iz Lučana više šetao travom stadiona Rajko Mitić, nego što je pokazao borbeni duh i motivisanost.

Čak i kada je išao u protivnički šesnaesterac prilikom prekida, nije se previše trudio da na vreme stigne i zauzme poziciju iz koje bi mogao da zapreti golu rivala!?

Za razliku od Edsona, Damien Le Talek predstavio se navijačima Crvene zvezde mnogo profesionalnije. Istina, Francuz je imao prednost jer je već sarađivao sa Mičelom Donaldom u ruskoj Mordoviji, koji će mu i u Zvezdi, po formaciji, biti "par". A, tvrdi i da može bolje:

"Odličan početak za mene u novom klubu. Postigao sam gol, ali je najvažnije da smo pobedili. Možda neko misli da smo igrali slabije, ali treba imati u vidu da tim nije igrao takmičarski fudbal dva meseca. a ja čak tri meseca. Bićemo bolji u narednoj utakmici", očekuje nekadašnji član Borusije Dortmund.

Pokazao je Le Talek odličnu tehniku i igru glavom (upravo je na taj način pogotkom ulepšao debi u crveno-belom dresu), a čak deluje da bi Božović mogao i da ga proba ispred Donalda, a da Holanđanina vrati na mesto zadnjeg veznog, jer je, bar u prolećnoj premijeri, Donald imao dosta problema da organizuje napade crveno-belih, dok je u defanzivnim zadacima ponovo bio besprekoran.

Te dileme, naravno, prepuštamo Božoviću, koji će možda već za duel sa Partizanom naredne subote morati da vrši prinudne promene u timu, zbog povrede Marka Petkovića.

Debitovao i Babunski
David Babunski, treći fudbaler koji je ove zime stigao u Crvenu zvezdu, takođe je dobio priliku da debituje u meču protiv Mladosti. Bivši đak Barselonine škole istrčao je na teren u 80. minutu umesto Aleksandra Kataija i, posle nekoliko uvodnih minuta treme, pokazao da poseduje odličnu kontrolu lopte i da je motivisan da se nametne, ali desetak minuta na terenu nije bilo dovoljno da pokaže sve što zna.

Komentari / 0

Ostavite komentar