СЛС - анализа: Партизан ће напасти ОФК Београд са...?!

Иван Томић у недељу ће представити нови тим Партизана, који ће против "романтичара" у 23. колу наступити ослабљен. Како би он могао да изгледа...?!

Фудбал 21.02.2016 | 11:20
СЛС - анализа: Партизан ће напасти ОФК Београд са...?!

Нови тренер, нови Партизан!

Навијачи Партизана са нестрпљењем очекују наставак сезоне, а он ће за црно-беле бити озваничен у недељу од 14 сати, када "парни ваљак" гостује ОФК Београду на Врачару.

Нови шеф стручног штаба Партизана прилично је изменио тим за други део сезоне, у којем неће имати императив освајања титуле, али хоће победа и трофеја у Купу, што присталице актуелног шампиона и очекују од Ивана Томића и његових пулена.

Из Партизана је ове зиме отишао велики број играча који су јесенас били стандардни, а на њихова места постављени су нови, што из Омладинске школе, што доведени као појачања.

Хумску су напустили Петар Грбић (Ахисар, Турска), Фабрисио Дорнелас (Муантонг јунајтед, Тајланд), Иван Шапоњић (Бенфика), Предраг Лука (Младост Лучани), Никола Трујић (Војводина), Никола Нинковић (Ђенова - позајмица), Стефан Бабовић, Филип Кнежевић (Чукарички), Стефан Ашковски (Кајзери), Немања Петровић (Макаби Нетања - позајмица), Елиомар Силва (Јавор) и Ненад Маринковић.

Андрија Живковић је удаљен из екипе, јер се није договорио са челницима клуба око наставка сарадње, док на Лазара Жирковића и Живка Живковића не рачуна нови тренер и њих тројица тренирају одвојено.

Дрес "првог тима" Партизана задужили су Бојан Шаранов, Марко Јовановић, Седрик Гогуа, Евертон Луиз и Немања Михајловић, док су из школе прекомандовани Никола Миленковић, Марко Јовичић, Јован Нишић, Ђорђе Јовановић, Вељко Бирманчевић и Душан Влаховић.

Посебно занимљиво биће видети тим који ће се јавности представити на пролећној премијери. У њему сигурно неће бити тандема од којег се очекује да у наставку сезоне буду стандардан део тима, а то су Ален Стевановић и Евертон. Обојица ће "прескочити" меч са ОФК Београдом због суспензија и гомилања картона.

Евертон је зарадио суспензију играјући у Швајцраској и она је, по правилима УЕФА, пренета на Суперлигу. Не преносе се жути картони, али већ зарађене суспензије фудбалер мора да одради чак и у случају трансфера у клуб из друге државе. Такође, ситуација око статуса Абубакара Оумаруа није чиста, тако да Томић још увек не може да се ослони на камерунског нападача, најбољег стрелца црно-белих ове сезоне у Европи.

Упркос томе што је Бојан Шаранов појачао конкуренцију међу голманима Партизана, очекује се да шансу међу стативама гола "парног ваљка" добије Филип Кљајић.

Одбрана, која је имала велике проблеме јесенас, према оценама стручњака, од другог дела сезоне трабало би да представља најјачи део тима и она је потпуно нова. Иван Бандаловски је недавно продужио уговор са Партизаном и јасно је да ће му на позицији десног бека тренер Томић пре пружити шансу него искусном Мирославу Вулићевићу. На левом беку, судећи по минутажи током припрема, требало би да гледамо Мирослава Богосавца, пре Александра Субића.

Нови штоперски пар чине Марко Јовановић, повратник међу црно-беле, и Седерик Гогуа, фудбалер који је ове зиме стигао из Финске, где је пружао одличне партије.

С обзиром на то да Евертон нема права наступа, на месту задњег везног требало би да буде Саша Лукић пре Марка Јевтовића. Али, биће занимљиво за коју ће формацију да се одлучи Томић, јер ни Стевановић неће бити у протоколу. Можда је реалније у овом тренутку да Партизан почне са Сашом Илићем, Дарком Брашанцем и Немањом Михајловићем у везном реду, а да испред њих буду Валери Божинов и тинејџер, дебитант Душана Влаховића. Можда и Беко Фофана...

Ту је још опција са 18-годишњем Вељком Бирманчевићем у везном реду. У том счучају, Божинов би био најистуренији.

Ова енигма неће потрајати, јер ће већ данас, нешто пре 14 сати, бити позната постава за коју одлучио Иван Томић...

Коментари / 0

Оставите коментар