SLS - analiza: Partizan će napasti OFK Beograd sa...?!

Ivan Tomić u nedelju će predstaviti novi tim Partizana, koji će protiv "romantičara" u 23. kolu nastupiti oslabljen. Kako bi on mogao da izgleda...?!

Fudbal 21.02.2016 | 11:20
SLS - analiza: Partizan će napasti OFK Beograd sa...?!

Novi trener, novi Partizan!

Navijači Partizana sa nestrpljenjem očekuju nastavak sezone, a on će za crno-bele biti ozvaničen u nedelju od 14 sati, kada "parni valjak" gostuje OFK Beogradu na Vračaru.

Novi šef stručnog štaba Partizana prilično je izmenio tim za drugi deo sezone, u kojem neće imati imperativ osvajanja titule, ali hoće pobeda i trofeja u Kupu, što pristalice aktuelnog šampiona i očekuju od Ivana Tomića i njegovih pulena.

Iz Partizana je ove zime otišao veliki broj igrača koji su jesenas bili standardni, a na njihova mesta postavljeni su novi, što iz Omladinske škole, što dovedeni kao pojačanja.

Humsku su napustili Petar Grbić (Ahisar, Turska), Fabrisio Dornelas (Muantong junajted, Tajland), Ivan Šaponjić (Benfika), Predrag Luka (Mladost Lučani), Nikola Trujić (Vojvodina), Nikola Ninković (Đenova - pozajmica), Stefan Babović, Filip Knežević (Čukarički), Stefan Aškovski (Kajzeri), Nemanja Petrović (Makabi Netanja - pozajmica), Eliomar Silva (Javor) i Nenad Marinković.

Andrija Živković je udaljen iz ekipe, jer se nije dogovorio sa čelnicima kluba oko nastavka saradnje, dok na Lazara Žirkovića i Živka Živkovića ne računa novi trener i njih trojica treniraju odvojeno.

Dres "prvog tima" Partizana zadužili su Bojan Šaranov, Marko Jovanović, Sedrik Gogua, Everton Luiz i Nemanja Mihajlović, dok su iz škole prekomandovani Nikola Milenković, Marko Jovičić, Jovan Nišić, Đorđe Jovanović, Veljko Birmančević i Dušan Vlahović.

Posebno zanimljivo biće videti tim koji će se javnosti predstaviti na prolećnoj premijeri. U njemu sigurno neće biti tandema od kojeg se očekuje da u nastavku sezone budu standardan deo tima, a to su Alen Stevanović i Everton. Obojica će "preskočiti" meč sa OFK Beogradom zbog suspenzija i gomilanja kartona.

Everton je zaradio suspenziju igrajući u Švajcraskoj i ona je, po pravilima UEFA, preneta na Superligu. Ne prenose se žuti kartoni, ali već zarađene suspenzije fudbaler mora da odradi čak i u slučaju transfera u klub iz druge države. Takođe, situacija oko statusa Abubakara Oumarua nije čista, tako da Tomić još uvek ne može da se osloni na kamerunskog napadača, najboljeg strelca crno-belih ove sezone u Evropi.

Uprkos tome što je Bojan Šaranov pojačao konkurenciju među golmanima Partizana, očekuje se da šansu među stativama gola "parnog valjka" dobije Filip Kljajić.

Odbrana, koja je imala velike probleme jesenas, prema ocenama stručnjaka, od drugog dela sezone trabalo bi da predstavlja najjači deo tima i ona je potpuno nova. Ivan Bandalovski je nedavno produžio ugovor sa Partizanom i jasno je da će mu na poziciji desnog beka trener Tomić pre pružiti šansu nego iskusnom Miroslavu Vulićeviću. Na levom beku, sudeći po minutaži tokom priprema, trebalo bi da gledamo Miroslava Bogosavca, pre Aleksandra Subića.

Novi štoperski par čine Marko Jovanović, povratnik među crno-bele, i Sederik Gogua, fudbaler koji je ove zime stigao iz Finske, gde je pružao odlične partije.

S obzirom na to da Everton nema prava nastupa, na mestu zadnjeg veznog trebalo bi da bude Saša Lukić pre Marka Jevtovića. Ali, biće zanimljivo za koju će formaciju da se odluči Tomić, jer ni Stevanović neće biti u protokolu. Možda je realnije u ovom trenutku da Partizan počne sa Sašom Ilićem, Darkom Brašancem i Nemanjom Mihajlovićem u veznom redu, a da ispred njih budu Valeri Božinov i tinejdžer, debitant Dušana Vlahovića. Možda i Beko Fofana...

Tu je još opcija sa 18-godišnjem Veljkom Birmančevićem u veznom redu. U tom sčučaju, Božinov bi bio najistureniji.

Ova enigma neće potrajati, jer će već danas, nešto pre 14 sati, biti poznata postava za koju odlučio Ivan Tomić...

Komentari / 0

Ostavite komentar