КСС: Суперлига можда у двије групе!

Председник КСС Драган Ђилас објаснио је на скупштини кровне кошаркашке организације један од највећих проблема домаћег такмичења - календар завршнице сезоне.

Кошарка 22.02.2016 | 22:20
КСС: Суперлига можда у двије групе!

Како ће дефинитивно изгледати домаћа лига овог пролећа, као и комплетан други део сезоне? Још није познато.

За сада се зна само распоред полуфинала и финала АБА лиге, али термини тих утакмица остављају и отворене проблеме, о којима је у суботу у Нишу говорио председник Савеза Драган Ђилас.

"Искрено, морам да кажем да ових дана, гледајући све што може да се деси и шта нас све очекује, појављује се неколико горућих ствари. Звезда игра Евролигу, са реалним шансама да се пласира у Топ 8, а ту су и четири клуба која ће играти полуфинала АБА. Зна се да су два од та четири тима из Србије и да постоји много опција шта ће се дешавати. Једна од опција је да се Звезда пласира у Топ 8, а да један од два наша клуба игра и финале АБА лиге".

Такав сценарио донео би додатне компликације...

"Како ствари стоје, то значи да би Суперлигу требало да играју и две групе по четири тима и да не би било времена да направимо лигу од осам тимова са двокружним системом. То је проблем. Чак у случају и да се наши клубови не пласирају у финале АБА лиге, а да Звезда игра Топ 8, долазимо у ситуацију да пауза између почетка лиге за неке клубове траје и месец дана. Без жеље да кажем нешто негативно, мислим да то није коректно према клубовима који би требало да држе тим месец дана у такмичарском погону без такмичарске утакмице", рекао је председник Савеза.

У обраћању делегатима, Ђилас је поновио да још није озваничено са којим крајњим улогом се ове сезоне игра АБА лига. Истовремено, истакао је да је обавеза КСС да прати своје приоритете.

"Да ли ће из АБА лиге ићи један у Евролигу, да ли ће уопште неко ичи, а постоји могућност да се Евролига прошири на 20 клубова. Мислим да КСС има обавезу да пре свега гледа своје такмичење и своје тимове. Моја конкретна идеја је да направимо календар који ће омогућити нашој лиги нормалан рад у лиги од осам тимова. Знамо какви су рокови, али мислим да можемо доћи до прихватљивих термина и потпуно регуларне лиге. И посебно да се избегне могућност да се домаћа лига игра у две групе", додао је Ђилас.

Коментари / 0

Оставите коментар