KSS: Superliga možda u dvije grupe!

Predsednik KSS Dragan Đilas objasnio je na skupštini krovne košarkaške organizacije jedan od najvećih problema domaćeg takmičenja - kalendar završnice sezone.

Košarka 22.02.2016 | 22:20
KSS: Superliga možda u dvije grupe!

Kako će definitivno izgledati domaća liga ovog proleća, kao i kompletan drugi deo sezone? Još nije poznato.

Za sada se zna samo raspored polufinala i finala ABA lige, ali termini tih utakmica ostavljaju i otvorene probleme, o kojima je u subotu u Nišu govorio predsednik Saveza Dragan Đilas.

"Iskreno, moram da kažem da ovih dana, gledajući sve što može da se desi i šta nas sve očekuje, pojavljuje se nekoliko gorućih stvari. Zvezda igra Evroligu, sa realnim šansama da se plasira u Top 8, a tu su i četiri kluba koja će igrati polufinala ABA. Zna se da su dva od ta četiri tima iz Srbije i da postoji mnogo opcija šta će se dešavati. Jedna od opcija je da se Zvezda plasira u Top 8, a da jedan od dva naša kluba igra i finale ABA lige".

Takav scenario doneo bi dodatne komplikacije...

"Kako stvari stoje, to znači da bi Superligu trebalo da igraju i dve grupe po četiri tima i da ne bi bilo vremena da napravimo ligu od osam timova sa dvokružnim sistemom. To je problem. Čak u slučaju i da se naši klubovi ne plasiraju u finale ABA lige, a da Zvezda igra Top 8, dolazimo u situaciju da pauza između početka lige za neke klubove traje i mesec dana. Bez želje da kažem nešto negativno, mislim da to nije korektno prema klubovima koji bi trebalo da drže tim mesec dana u takmičarskom pogonu bez takmičarske utakmice", rekao je predsednik Saveza.

U obraćanju delegatima, Đilas je ponovio da još nije ozvaničeno sa kojim krajnjim ulogom se ove sezone igra ABA liga. Istovremeno, istakao je da je obaveza KSS da prati svoje prioritete.

"Da li će iz ABA lige ići jedan u Evroligu, da li će uopšte neko iči, a postoji mogućnost da se Evroliga proširi na 20 klubova. Mislim da KSS ima obavezu da pre svega gleda svoje takmičenje i svoje timove. Moja konkretna ideja je da napravimo kalendar koji će omogućiti našoj ligi normalan rad u ligi od osam timova. Znamo kakvi su rokovi, ali mislim da možemo doći do prihvatljivih termina i potpuno regularne lige. I posebno da se izbegne mogućnost da se domaća liga igra u dve grupe", dodao je Đilas.

Komentari / 0

Ostavite komentar