КРК: Партизан - Ц. Звезда 68:60, реакције тренера...

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је задовољан победом над Црвеном звездом и пласманом у финале Купа Радивоја Кораћа у Нишу. Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је то што је његова екипа некомплетна није оправдање за пораз од Партизана у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа.

Кошарка 21.02.2016 | 12:20
КРК: Партизан - Ц. Звезда 68:60, реакције тренера...

Партизан се пласирао у финале Купа победом над 'вечитим' ривалом са 68:60, а за трофеј ће се борити са Мега Лексом, у недељу од 21 час.

„Први утисак је да смо натерали Звезду да да све од себе, а када то урадиш мораш да будеш задовољан. Победили смо, играћемо финале, али и једни и други смо 'искилављени' дошли на Куп, свако из својих разлога и нема ту пуно филозофије. Не може Звезда да игра исто са или без Стефана Јовића“, рекао је Џикић новинарима после утакмице у Нишу.

Џикић није могао да објасни како су његови изабраници победили фаворизовану Звезду.

„Шта знам... Изашли смо, борили се и добили. То је то. Има пуно ствари којима морамо да будемо задовољни, попут 17 скокова у нападу. Али, нисам задовољан организацијом напада, иако Звезда игра чврсту, евролигашку одбрану. Морамо и можемо боље“, истакао је Џикић.

Када је реч о наредном противнику, тренер 'црно-белих' је навео да је велика разлика притисак, који је много мањи у екипи Меге.

„Мега игра изванредно. Промовисала је неколико младих играча који су били потпуни анонимуси, опет ће имати играче за првих 15 на НБА драфту. Биће тешко парирати и мотивисани су да освоје Куп. Али, не верујем да ће мотивација бити проблем и у нашој свлачионици“, додао је Џикић.

Џикић је захвалио тренеру Меге Дејану Милојевићу који је пожелео да се састане са Партизаном због њега.

„Хвала Милоју на најлепшим жељама, воли он тако некад да се шали“, додао је Џикић.

Како је навео, његова екипа се мучила и у четвртфиналу и у полуфиналу, а могуће је и да ће у финалу бити измучена.

„Шта да радимо? То је Куп, како ти западне. Видећемо како ће бити. Они ће да крену горе-доле, ми ћемо другачије, па ћемо видети“, рекао је Џикић.

Кошаркаш Партизана Милош Копривица рекао је да је пресрећан због победе и тога што је играо против јаких центара.

„Пресрећан сам што смо добили веома јаког противника и што сам играо против јаких играча, попут Владимира Штимца и Мајка Цирбеса. Дао сам максимум и помогао сам тиму највише што сам могао“, рекао је Копривица.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је то што је његова екипа некомплетна није оправдање за пораз од Партизана у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа.

Звезда није успела да се пласира у финале Купа, пошто је са 60:68 изгубила од Партизана, па је остала без шансе да одбрани 'Жућкову левицу' коју је освајала у претходне три сезоне.

„Честитке Партизану на заслуженој победи, био је бољи од нас. Идемо даље, чекају нас нове обавезе у такмичењима која следе. Евидентно је да смо некомплетни, али то не оправдава ову ситуацију“, рекао је Радоњић новинарима после утакмице у Нишу.

Радоњић је његов тим направио превише грешака да би могао да парира 'црно-белима'.

„Када смо се добро бранили, они су налазили нове опције. Превише грешака и промашаја да би било неизвесније. Евидентно је да морамо да будемо конкретнији да бисмо могли да савладамо Партизан“, истакао је Радоњић.

Тренер шампиона Србије је додао да мали број постигнутих поена играча са клупе његове екипе није битан детаљ у поразу.

„То није плод нервозе, неки играчи су били расположенији од других. Тај детаљ није битан у овом мечу, неке друге ствари су пресудиле“, навео је Радоњић.

Капитен 'црвено-белих' Бранко Лазић, видно нервозан због пораза, честитао је Партизану на победи.

„Не бих желео да коментаришем утакмицу, оставићу анализу тренеру. Ми се окрећемо утакмицама које долазе“, кратко је рекао Лазић.

'Црвено-бели' ће наредну утакмицу играти у петак, против турског Анадолу Ефеса у Евролиги, а Партизан ће се у недељу од 21 час за трофеј у нишком „Чаиру“ борити са Мега Лексом.

Коментари / 0

Оставите коментар