KRK: Partizan - C. Zvezda 68:60, reakcije trenera...

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je zadovoljan pobedom nad Crvenom zvezdom i plasmanom u finale Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je to što je njegova ekipa nekompletna nije opravdanje za poraz od Partizana u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Košarka 21.02.2016 | 12:20
KRK: Partizan - C. Zvezda 68:60, reakcije trenera...

Partizan se plasirao u finale Kupa pobedom nad 'večitim' rivalom sa 68:60, a za trofej će se boriti sa Mega Leksom, u nedelju od 21 čas.

„Prvi utisak je da smo naterali Zvezdu da da sve od sebe, a kada to uradiš moraš da budeš zadovoljan. Pobedili smo, igraćemo finale, ali i jedni i drugi smo 'iskilavljeni' došli na Kup, svako iz svojih razloga i nema tu puno filozofije. Ne može Zvezda da igra isto sa ili bez Stefana Jovića“, rekao je Džikić novinarima posle utakmice u Nišu.

Džikić nije mogao da objasni kako su njegovi izabranici pobedili favorizovanu Zvezdu.

„Šta znam... Izašli smo, borili se i dobili. To je to. Ima puno stvari kojima moramo da budemo zadovoljni, poput 17 skokova u napadu. Ali, nisam zadovoljan organizacijom napada, iako Zvezda igra čvrstu, evroligašku odbranu. Moramo i možemo bolje“, istakao je Džikić.

Kada je reč o narednom protivniku, trener 'crno-belih' je naveo da je velika razlika pritisak, koji je mnogo manji u ekipi Mege.

„Mega igra izvanredno. Promovisala je nekoliko mladih igrača koji su bili potpuni anonimusi, opet će imati igrače za prvih 15 na NBA draftu. Biće teško parirati i motivisani su da osvoje Kup. Ali, ne verujem da će motivacija biti problem i u našoj svlačionici“, dodao je Džikić.

Džikić je zahvalio treneru Mege Dejanu Milojeviću koji je poželeo da se sastane sa Partizanom zbog njega.

„Hvala Miloju na najlepšim željama, voli on tako nekad da se šali“, dodao je Džikić.

Kako je naveo, njegova ekipa se mučila i u četvrtfinalu i u polufinalu, a moguće je i da će u finalu biti izmučena.

„Šta da radimo? To je Kup, kako ti zapadne. Videćemo kako će biti. Oni će da krenu gore-dole, mi ćemo drugačije, pa ćemo videti“, rekao je Džikić.

Košarkaš Partizana Miloš Koprivica rekao je da je presrećan zbog pobede i toga što je igrao protiv jakih centara.

„Presrećan sam što smo dobili veoma jakog protivnika i što sam igrao protiv jakih igrača, poput Vladimira Štimca i Majka Cirbesa. Dao sam maksimum i pomogao sam timu najviše što sam mogao“, rekao je Koprivica.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je to što je njegova ekipa nekompletna nije opravdanje za poraz od Partizana u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Zvezda nije uspela da se plasira u finale Kupa, pošto je sa 60:68 izgubila od Partizana, pa je ostala bez šanse da odbrani 'Žućkovu levicu' koju je osvajala u prethodne tri sezone.

„Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi, bio je bolji od nas. Idemo dalje, čekaju nas nove obaveze u takmičenjima koja slede. Evidentno je da smo nekompletni, ali to ne opravdava ovu situaciju“, rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Nišu.

Radonjić je njegov tim napravio previše grešaka da bi mogao da parira 'crno-belima'.

„Kada smo se dobro branili, oni su nalazili nove opcije. Previše grešaka i promašaja da bi bilo neizvesnije. Evidentno je da moramo da budemo konkretniji da bismo mogli da savladamo Partizan“, istakao je Radonjić.

Trener šampiona Srbije je dodao da mali broj postignutih poena igrača sa klupe njegove ekipe nije bitan detalj u porazu.

„To nije plod nervoze, neki igrači su bili raspoloženiji od drugih. Taj detalj nije bitan u ovom meču, neke druge stvari su presudile“, naveo je Radonjić.

Kapiten 'crveno-belih' Branko Lazić, vidno nervozan zbog poraza, čestitao je Partizanu na pobedi.

„Ne bih želeo da komentarišem utakmicu, ostaviću analizu treneru. Mi se okrećemo utakmicama koje dolaze“, kratko je rekao Lazić.

'Crveno-beli' će narednu utakmicu igrati u petak, protiv turskog Anadolu Efesa u Evroligi, a Partizan će se u nedelju od 21 čas za trofej u niškom „Čairu“ boriti sa Mega Leksom.

Komentari / 0

Ostavite komentar