Париз најбољи у Шамонију!

Италијански скијаш Доминик Париз тријумфовао је на деветом спусту сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у француском Шамонију.

Остали спортови 21.02.2016 | 08:20
Париз најбољи у Шамонију!

Париз је до прве победе после нешто више од годину дана, а шесте укупно, дошао у времену од 1:58.38 минута.

Друго место, са 35 стотинки заостатка, заузео је Американац Стивен Најмен, док је трећи био Беат Фојц из Швајцарске, који је био још четири стота дела секуне даље.

До тренутка када су фаворити стигли на ред, у вођству је био Канађанин Мануел Озборн-Паради, који је био пети на стази, а надмашио га је тек Најмен.

Испоставило се да је стаза била савршена за Париза, који је једини успео да помери Најмена, а Фојц му се најближе приближио, док је њихов први пратилац Гиљермо Фајед из Француске био осам десетинки иза Италијана. Следили су их још један италијански скијаш Петер Фил, Адријен Тео из Француске, Озборн-Паради и његов сународник Ерик Геј. Прву десеторицу комплетирали су још један Француз Блејз Гизенданер и Ханес Рајхелт из Аустрије.

Аустријанац Марсел Хиршер води у генералном пласману Светског купа са 1.450 бодова, испред двојице норвешких скијаша – Хенрика Кристоферсена са 957 и Аксела Лунда Свиндала са 916. У поретку спуста, Свиндал је водећи са 436 бодова, 26 више од Фила.

Наредна трка скијаше очекује у уторак у Стокхолму, када је на програму паралел слалом.

Коментари / 0

Оставите коментар