Љепши пол и мушки рад

Жене су, на функцијама и на челу установа и институцијама, у Јадру, Вуковом крају, заузимају значајне позиције, па у овом делу Србије, како каже за наш лист Видоје Петровић, "то само што није мртво слово на папиру, већ пример којим би могле да се диче и много развијеније европске средине од наше".

Република Српска 20.02.2016 | 19:33
Љепши пол и мушки рад

Заменик председника Скупштине града Лозница је, дипломирани економиста Милена Манојловић Кнежевић, која је богато искуство и знање из привреде, како кажу њени мушки сарадници, "на најбољи начин даровала локалнмој самоуправи, не само током седница, већ и свеобухватним припремама за њих, нарочито у економском делу, где је експерт и речју и делом". На челу Градске управе је дипломирана правница, Милојка Смиљанић, којој тече више од два мандата успешног рада на тој одговорној функцији.

Милица Павловић је челница Одељења за планирање, једнопг од најсложенијег у градској администрацији, док Младенка Ерић, "води" Службу катастра непокретности, Тијана Јосић Националну службу запошљавања, Зорица Новаковић је председница Прекршајног суда у Лозници, где жене чине већину, док, отприлике, по пола, деле судијске функције у Основном суду, у Основном јавном тужилаштву, на директорским местима у основним школама. 

Др Мира Вучетић је директорка Опште болнице, а њена колегиница, др Бранка Крсавац заменица је директора Дома здравља у Лозници, Весна Мелезовић је секретар Црвеног крста у Лозници...

Жене су, поред осталог, кључне у локалној пореској администрацији, вртићима, установи за културу, Омладинском центру, у туристичкој организацији оне руководе више од деценије, а занимљиво је да припаднице "лепшег пола" чине и скоро трећину фудбалских судија.

Један од два посланика, из овог краја, је жена, Велинка Тошић, професорка из Лознице. Жене су реткост у јачим политичким странкама, што је неписано правило које је, углавном, мењао УРС, чији су чланови и активисти прешли у СНС.

"Увек смо били свесни вредности наших сарадница и зато смо желели да преузму и политичке и одговорне дужности у локалној самоуправи, али и у државним инстгитуцијама", каже градоначелник Лознице, Видоје Петровић, иначе повереник и кључни човек СНС за Лозницу и овај део Србије. "Развој нашег краја и града показаује да смо, удружено, жене и мушкарсци, не само на челним позицијама, урадили пуно да овај део Србије заблиста пуним сјајем у сваком погледу."

В.Митрић

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хаха

20.02.2016 19:06

Какве везе има са овим начелник општине Угљевик Периц и Скупстине Симиц?!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

20.02.2016 19:10

Гдје год руководи зена боља је зивотна слика, јер оне имају два језика. Гдје руководе мускарци право је цудо, јер сем језика имају и м*до.

ОДГОВОРИТЕ