Ljepši pol i muški rad

Žene su, na funkcijama i na čelu ustanova i institucijama, u Jadru, Vukovom kraju, zauzimaju značajne pozicije, pa u ovom delu Srbije, kako kaže za naš list Vidoje Petrović, "to samo što nije mrtvo slovo na papiru, već primer kojim bi mogle da se diče i mnogo razvijenije evropske sredine od naše".

Republika Srpska 20.02.2016 | 19:33
Ljepši pol i muški rad

Zamenik predsednika Skupštine grada Loznica je, diplomirani ekonomista Milena Manojlović Knežević, koja je bogato iskustvo i znanje iz privrede, kako kažu njeni muški saradnici, "na najbolji način darovala lokalnmoj samoupravi, ne samo tokom sednica, već i sveobuhvatnim pripremama za njih, naročito u ekonomskom delu, gde je ekspert i rečju i delom". Na čelu Gradske uprave je diplomirana pravnica, Milojka Smiljanić, kojoj teče više od dva mandata uspešnog rada na toj odgovornoj funkciji.

Milica Pavlović je čelnica Odeljenja za planiranje, jednopg od najsloženijeg u gradskoj administraciji, dok Mladenka Erić, "vodi" Službu katastra nepokretnosti, Tijana Josić Nacionalnu službu zapošljavanja, Zorica Novaković je predsednica Prekršajnog suda u Loznici, gde žene čine većinu, dok, otprilike, po pola, dele sudijske funkcije u Osnovnom sudu, u Osnovnom javnom tužilaštvu, na direktorskim mestima u osnovnim školama. 

Dr Mira Vučetić je direktorka Opšte bolnice, a njena koleginica, dr Branka Krsavac zamenica je direktora Doma zdravlja u Loznici, Vesna Melezović je sekretar Crvenog krsta u Loznici...

Žene su, pored ostalog, ključne u lokalnoj poreskoj administraciji, vrtićima, ustanovi za kulturu, Omladinskom centru, u turističkoj organizaciji one rukovode više od decenije, a zanimljivo je da pripadnice "lepšeg pola" čine i skoro trećinu fudbalskih sudija.

Jedan od dva poslanika, iz ovog kraja, je žena, Velinka Tošić, profesorka iz Loznice. Žene su retkost u jačim političkim strankama, što je nepisano pravilo koje je, uglavnom, menjao URS, čiji su članovi i aktivisti prešli u SNS.

"Uvek smo bili svesni vrednosti naših saradnica i zato smo želeli da preuzmu i političke i odgovorne dužnosti u lokalnoj samoupravi, ali i u državnim instgitucijama", kaže gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, inače poverenik i ključni čovek SNS za Loznicu i ovaj deo Srbije. "Razvoj našeg kraja i grada pokazauje da smo, udruženo, žene i muškarsci, ne samo na čelnim pozicijama, uradili puno da ovaj deo Srbije zablista punim sjajem u svakom pogledu."

V.Mitrić

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Haha

20.02.2016 19:06

Kakve veze ima sa ovim načelnik opštine Ugljevik Peric i Skupstine Simic?!!

ODGOVORITE
Name

***

20.02.2016 19:10

Gdje god rukovodi zena bolja je zivotna slika, jer one imaju dva jezika. Gdje rukovode muskarci pravo je cudo, jer sem jezika imaju i m*do.

ODGOVORITE