Руси траже другачији модел развоја привреде

Руска влада разматра могућност промене економског модела земље у оквиру свог плана подршке привреди, изјавио је потпредседник владе Аркадиј Дворкович.

Свијет 20.02.2016 | 16:18
Руси траже другачији модел развоја привреде

"Преиспитујемо наш (економски) модел у оквиру припрема антикризног плана", рекао је Дворкович у интервјуу за телевизијски канал "Росија-24", преноси руска новинска агенција ТАС.

"Треба проценити политику, планове, систем управљања, како би се усмерили на другачији модел развоја који није директно везан за приходе од сировина", објаснио је он.

Оцењујући да земља "треба да се усредсреди на освајање нових ниша на глобалном тржишту коришћењем нових технологија", Дворкович је констатовао да садашњи "низак курс рубље погодује томе", пренео је ТАС.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

оо

20.02.2016 15:39

Пропаст !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуна бато

20.02.2016 15:48

Гори нафта под ногама. Можда га спаси фузија с побратимом одуд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

20.02.2016 16:05

Мислим да је прилика да се трази неки нови систем пословања јер овј до сада никоме неце донијети добро.Најбогатијим земљама се неписе добро јер је сво богатство у рукама малог броја људи док обицан цовјек све тезе зиви.Доклеце да ради Нико незна јер фабрике стално селе углавно у Кину.Тако да неце имати од цега да зиви јер углавно ниста непосједује Осим Зивота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

20.02.2016 16:08

У условима апсолутне моци једног цовјека и доминације Дрзаве у друству немогуце је развијати и привреду и пољопривреду,јер то претпоставља други систем вриједности и свере утицаја које прије свега гарантују улагања и развој приватног сектора.Приходи од 450милијарди за извоз од нафте пали су на свега 150 милијарди.Ту разлику је врло теско покрити повецањем продаје орузја или улагањем у високе технологије.Кад су свјетске аналитицаре питали да објасне разлику Обаме и Путина рекли су да Обама води добру унутрасњу политику а лосу вањску а Путин обрнуто.Уколико у скорије вријеме не доде до повецања цијена енергената у свијету Русија це се наци у озбиљним проблемима прије свега унутрасњим због пада стандарда и социјалних проблема.Зато садасњу политику цијена енергената у свијету многи и називају специјалним ратом против Русије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

20.02.2016 17:59

Цијене нафте че се задржати на овом нивоу 4-5 година. Онда че се полако повечавати.

Name

Нараво- ученија

20.02.2016 19:09

Нема свако отворене очи ко може видјети, нити види свако ко гледа. Многи прогледају када се више нема шта видјети. Касно увидјети нешто важно, обично не доноси срећу него жаљење. Тешко је некоме ко нема воље дати разума. Још је теже некоме ко нема разума, дати воље. Круна свега би било: Најважније у комуникацији је ‘чути’ што се не каже. Било би добро да се води само једна врста специјалног рата и просто је невјероватно да се с оволико жаришта у свијету до сада није развио ратни вихор на већем подручју Земљине кугле. Процјене стања на тржишту нафте су најблаже речено незахвалне а на дужи или дуги рок – непримјерене.

Name

ВРС РВИ

20.02.2016 18:44

Да неке разорачарам. Ово ће само постаћи развој руске привреде и нова радна мјеста. Упутите се мало више и прочајтете неке непристане анализе и изаве "обичног"руског становништва. Већ многи Руси моле Бога да остану санкције јер су почели одлично да раде. У сваком случају, Руси могу 5 година живјети од лова и риболова а да при томе безбједност неће бити угрожена јер је спремно "дугме" за све непријатеље. Требају многи схватити да Руси имају менталитет који је тотално супротан западном- Зато русомрзци немојте се много радовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

21.02.2016 06:30

Западни човјек за разлику од СРБа и Руса зависи у потпуности од трговине у којој купује основне животне намирнице које су њему потребне за свакодневну употребу. Разлике између Источног и Западног човјека су огромне велике и зато непромостиве.

Name

Ццц

21.02.2016 06:49

Да се надовежем, са падом рубље и нафте у Русији це пасти и цијена осталих сировина претезно мислим на гвоздје и алуминијум и бакар, Руси имају фабрике у којима производе аутомобиле као сто су вw, ауди, скода, ниссан и тоyота и власници су преко 30% истих тих фабрика несто као Фиат у Србији, такође имају фабрику ГАЗ у 100% власниству, такодје Самсунг има једну од највећих фабрика у Русији, највећи су производјаци Дијаманата, производе и злато у великим колицинама, руски олигарси имају акције у Фацебооку и осталим великим свјетским компанијама, посједују многе банке које су досле цак и у Европу типа Сбербанке, а сто се тице пољопривреде, нико није зелио до сада да се бави озбиљно тиме јер су имали лаксе послове, ове санкције це вратити производњу на ниво 90их и биће и ту први у свијету, а највише су ми смијесни ови наши који хоће да извозе пољо. производе у Русију гдје хектар кошта 1000 долара, дизел 0.4долара и трактор 10000 долара....ОНи це захваљујући санкцијама само да ојацају своју привреду, да се отарасе увоза за сва времена, ас то се тице извоза, колико знам гас и даље иде у Немацку и даље стизу ојири у Русију, додусе мање али стизу, док се сиреви у Француској бацају, Млијеко у Белгији просипа и Пољске јабуке труну... Да напоменем да је дуг тек 15% БДП и да са постојецим дефицитом могу да живе наредних 15 година, да би достигли ниво дуга од 100% Бдп који данас има рецимо једна Италија. Запад се зезнуо са санкцијама, јер нема висе комунизма па да пукне цијела држава због нафте, него имаш Руске мултимилионере који зацас могу да свој капитал стецен дугогодишњом продајом нафте и гаса да улозе у пољопривреду или неки бизнис који је профитабилан у датој ситуацији...