КРК - најава: Дерби, за финале!

И Звезда и Партизан дочекују суботњи дерби истичући извучене поуке. Црвено-бели из прошлог сусрета са "вечитим" ривалом, црно-бели из узбудљивог четвртфинала против екипе ФМП. Шта Ви мислите, ко ће тријумфовати вечерас?

Кошарка 20.02.2016 | 18:20
КРК - најава: Дерби, за финале!

Црвена звезда Телеком урадила је у петак планирано и без трзавица заказала "вечити" дерби у полуфиналу још једног Купа Радивоја Кораћа.

Рутинском и убедљивом победом над Смедеревом, тим Дејана Радоњића заокружио је оба "јадранска" полуфинала и одмах се окренуо сутрашњој утакмици против Партизана.

Вечерас од 21 час у Нишу улог ће бити - пласман у финале, у борбу за "Жућкову левицу".
Исти ривали састали су се у прошлогодишњем полуфиналу и Звезда је победила, најавивши тако оно што је уследило - трофејни крај сезоне.

Ове календарске године, један дерби је већ одигран и Партизан је славио, још једном доказавши тако да квоте кладионица нису увек сигурни показатељи исхода највећег празника српске кошарке.

Након што су црвено-бели заказали дерби, Марко Симоновић је као један од најискуснијих међу њима рекао да су пратили четвртфинални дуел Партизана против ФМП-а и да им то није био неопходно да би схватили какав квалитет имају црно-бели.

"Сигурно да ћемо имати још један састанак и да ћемо се спремити. Партизан је добра екипа, која је имала доста проблема, али сад су се мало средили, тренер Џикић је све то подигао на виши ниво".
"Увек је теже бранити трофеј. Знате да имамо проблема са повредама и да више од пола тима има тај проблем, али надам се да ћемо бити спремни и на добром нивоу", изјавио је он.

На конференцији за новинаре после утакмице, тренер црвено-белих Дејан Радоњић потврдио је да Стефан Јовић дефинитивно неће наступити против Партизана и да ће се у Београду опорављати од повреде за меч против Ефеса у Вршцу.

Како ће бити играчима Звезде без првог организатора игре?

"Тешко... Он нам је први плеј, мада су Васа и Реба одрадили добар посао и у прошлом колу АБА лиге и против Цедевите у Евролиги и мислим да можемо да донекле надоместимо његов изостанак", додао је Симоновић.

МАРИНКОВИЋ: ЦИЉ ЈЕ САЧУВАТИ ФОКУС

Након победе над екипом ФМП, играчи Партизана самокритично су говорили о свом наступу. Истицали су задовољство проласком, али и указивали на своје пропусте.

Капитен црно-белих Вања Маринковић оценио је да није допустиво да екипа поново испусти фокус и да ће у дербију морати да "држи" озбиљан приступ од почетка до краја.

"Тај приступ и концентрација су као такви јако важни. Не смемо себи да допустимо оно што смо у победи над ФМП-ом, да испустимо пажњу, концентрацију и предност", рекао је он.

Упитан за дерби и атмосферу у којој ће суботњи меч бити одигран, рекао је да је што се тиче амбијента све унапред познато.

"Видећемо како ће све то да изгледа", кратко је додао.

МИЦИЋ: НАУЧИЛИ СМО ЛЕКЦИЈЕ

Улогу повређеног Стефана Јовића у екипи Звезде преузеће Василије Мицић и Никола Ребић, који су били "плејеви" и у последњим утакмицама црвено-белих.

Логично, очекује се да Мицић изнесе највећи терет на позицији "један" и да ће водити највише директних дуела са Александром Цветковићем и Џамаром Вилсоном.

"Мислим да је Партизан у неким моментимала четвртфинала пришао мало ноншалантно, али то је дефинитивно тим који има квалитет и мислим да нас је у последњем мечу заслужено победио. Једва чекам утакмицу, с обзиром на то да смо прошли дерби изгубили јер је Партизан пре свега био мотивисанији. Мислим да смо научили лекције из тог меча и да смо извукли поуке", рекао је Мицић.

Упитан за своју значајнију улогу, рекао је да се на првом месту труди да оправда Радоњићево поверење.

"Леп је осећај кад сам у игри и волео бих да наставим овако", додао је плејмејкер црвено-белих.
Овосезонски скор у дербијима је 1:1. Шта мислите, ко ће победити у данашњем дуелу "вечитих"?

Коментари / 0

Оставите коментар