KRK - najava: Derbi, za finale!

I Zvezda i Partizan dočekuju subotnji derbi ističući izvučene pouke. Crveno-beli iz prošlog susreta sa "večitim" rivalom, crno-beli iz uzbudljivog četvrtfinala protiv ekipe FMP. Šta Vi mislite, ko će trijumfovati večeras?

Košarka 20.02.2016 | 18:20
KRK - najava: Derbi, za finale!

Crvena zvezda Telekom uradila je u petak planirano i bez trzavica zakazala "večiti" derbi u polufinalu još jednog Kupa Radivoja Koraća.

Rutinskom i ubedljivom pobedom nad Smederevom, tim Dejana Radonjića zaokružio je oba "jadranska" polufinala i odmah se okrenuo sutrašnjoj utakmici protiv Partizana.

Večeras od 21 čas u Nišu ulog će biti - plasman u finale, u borbu za "Žućkovu levicu".
Isti rivali sastali su se u prošlogodišnjem polufinalu i Zvezda je pobedila, najavivši tako ono što je usledilo - trofejni kraj sezone.

Ove kalendarske godine, jedan derbi je već odigran i Partizan je slavio, još jednom dokazavši tako da kvote kladionica nisu uvek sigurni pokazatelji ishoda najvećeg praznika srpske košarke.

Nakon što su crveno-beli zakazali derbi, Marko Simonović je kao jedan od najiskusnijih među njima rekao da su pratili četvrtfinalni duel Partizana protiv FMP-a i da im to nije bio neophodno da bi shvatili kakav kvalitet imaju crno-beli.

"Sigurno da ćemo imati još jedan sastanak i da ćemo se spremiti. Partizan je dobra ekipa, koja je imala dosta problema, ali sad su se malo sredili, trener Džikić je sve to podigao na viši nivo".
"Uvek je teže braniti trofej. Znate da imamo problema sa povredama i da više od pola tima ima taj problem, ali nadam se da ćemo biti spremni i na dobrom nivou", izjavio je on.

Na konferenciji za novinare posle utakmice, trener crveno-belih Dejan Radonjić potvrdio je da Stefan Jović definitivno neće nastupiti protiv Partizana i da će se u Beogradu oporavljati od povrede za meč protiv Efesa u Vršcu.

Kako će biti igračima Zvezde bez prvog organizatora igre?

"Teško... On nam je prvi plej, mada su Vasa i Reba odradili dobar posao i u prošlom kolu ABA lige i protiv Cedevite u Evroligi i mislim da možemo da donekle nadomestimo njegov izostanak", dodao je Simonović.

MARINKOVIĆ: CILJ JE SAČUVATI FOKUS

Nakon pobede nad ekipom FMP, igrači Partizana samokritično su govorili o svom nastupu. Isticali su zadovoljstvo prolaskom, ali i ukazivali na svoje propuste.

Kapiten crno-belih Vanja Marinković ocenio je da nije dopustivo da ekipa ponovo ispusti fokus i da će u derbiju morati da "drži" ozbiljan pristup od početka do kraja.

"Taj pristup i koncentracija su kao takvi jako važni. Ne smemo sebi da dopustimo ono što smo u pobedi nad FMP-om, da ispustimo pažnju, koncentraciju i prednost", rekao je on.

Upitan za derbi i atmosferu u kojoj će subotnji meč biti odigran, rekao je da je što se tiče ambijenta sve unapred poznato.

"Videćemo kako će sve to da izgleda", kratko je dodao.

MICIĆ: NAUČILI SMO LEKCIJE

Ulogu povređenog Stefana Jovića u ekipi Zvezde preuzeće Vasilije Micić i Nikola Rebić, koji su bili "plejevi" i u poslednjim utakmicama crveno-belih.

Logično, očekuje se da Micić iznese najveći teret na poziciji "jedan" i da će voditi najviše direktnih duela sa Aleksandrom Cvetkovićem i Džamarom Vilsonom.

"Mislim da je Partizan u nekim momentimala četvrtfinala prišao malo nonšalantno, ali to je definitivno tim koji ima kvalitet i mislim da nas je u poslednjem meču zasluženo pobedio. Jedva čekam utakmicu, s obzirom na to da smo prošli derbi izgubili jer je Partizan pre svega bio motivisaniji. Mislim da smo naučili lekcije iz tog meča i da smo izvukli pouke", rekao je Micić.

Upitan za svoju značajniju ulogu, rekao je da se na prvom mestu trudi da opravda Radonjićevo poverenje.

"Lep je osećaj kad sam u igri i voleo bih da nastavim ovako", dodao je plejmejker crveno-belih.
Ovosezonski skor u derbijima je 1:1. Šta mislite, ko će pobediti u današnjem duelu "večitih"?

Komentari / 0

Ostavite komentar