Најава - Креће Куп БиХ: Игокеа - Спарс, Младост (МГ) - Широки

Мркоњић Град биће домаћин завршнице кошаркашког Купа Босна и Херцеговине. Кошаркаши Игокее бране трофеј побједника Купа. 

Кошарка 20.02.2016 | 09:00
Најава - Креће Куп БиХ: Игокеа - Спарс, Младост (МГ) - Широки

Мркоњић Град први пут у историји биће домаћин завршнице кошаркашког Купа Босне и Херцеговине.

Кошарка је у овом граду у експанзији. Кошаркаши Младости су ове године освојили Куп Републике Српске, што је за овај тим први трофеј у историји.

Потом су добили организацију Купа БиХ и нема сумње да ће дворана наредна два дана бити испуњена до посљедњег мјеста.

У Мркоњић Граду сви се надају пласману у финале.

Младост се у полуфиналу састаје са Широким. У лиги БиХ обе екипе су славиле на домаћем терену. Проблем за екипу Горана Сладојевића су повреде четворице играча. Ван строја су: Алексић, Свилар, Ђурановић и Јеремић.

" Град Мркоњић је добио велику част да организује завршни турнир. Ми играмо у полуфиналу против Широког, који је млад тим, али има добар систем. Ми имамо великих проблема са повредама играча. Надам се да ће се до полуфинала опоравити. Вјерујем да уз помоћ публике можемо до финала", рекао је тренер Младости Горан Сладојевић.

Узданица Младости Александар Радукић је у дресу Игокее већ освајао куп БиХ. Нада се финалу против бившег клуба.

" Играћемо пред домаћом публиком. Надам се пуној дворани. Очекујемо финале и надам се да ћемо тамо у недјељу играти против Игокее", каже Радукић.

Кошаркаши Широког Бријега најтрофејнији су клуб у Босни и Херцеговини, када се у обзир узму трофеји побједника Купа. Тим из Широког Бријега је до сада Куп освајао девет пута.

Пет посљедњих година играли су финале, од који четири у низу против браниоца титуле Игокее.

Да би дошли до новог финала и шансе за десету титулу мораће у полуфиналу савладати домаћина завршнице Купа БиХ, Младост из Мркоњић Града.

" Што се тиче Купа БиХ, самим пласманом ми смо испунили свој план у том такмичењу. Реално, у конкуренцији Младости, Спарса и нас Игокеа је велики фаворит, сигурно у овоме тренутку за копље испред свих, и ако Игокеа не би освојила било би то велико изненађење. Ми у полуфиналу играмо с домаћином. Младост је квалитетна екипа, показали су то кроз првенство и фаворит је у овој утакмици. Но, ми не идемо с намјером да се унапријед предамо. Покушаћемо одиграти што боље утакмицу, изненадити евентуално домаћина и играти финале с Игокеом. Идемо растерећени, без притиска", рекао је тренер Широког Дамир Вујановић.

Меч Младост- Широки играће се у суботу од 20 часова.

Игокеа: Одбранићемо Куп БиХ! Кошаркаши Игокее бране трофеј побједника Купа Босне и Херцеговине.

Игокеа је без сумње фаворит за освајање новог трофеја Купа БиХ. Завршни турнир на програму је викенд у Мркоњић Граду.

Тим из Александровца има најјачи састав на папиру, те иза себе много јачих утакица у АБА лиги, него остали тимови, који играју Лигу БиХ.

Претходних сезона то се показало као кључ. Ипак најприје у полуфиналу треба побиједити Спарсе, који су остали без Кенана Бајрамовића.

"Прихватамо улогу фаворита. Момци су мотивисани и жељни трофеја. Требамо одиграти концентрисано и најприје против Спарса одиграти добро у полуфиналу, да би изборили финале и дошли у позицију да бранимо Куп. Надам се финалу, а послије ћемо видјети", рекао је тренер Игокее Драган Бајић, који неће на завршници Купа моћи рачунати на плејмекера Душана Катнића.

Милош Коматина ће као капитен предводити екипу у завршници Купа.

" Одиграћемо макслимално збиљно.Нећемо дозволити изненађење, јер знамо да у Купу гдје се игра једна утакмица је тако нешто могуће", каже капитен Игокее Милош Коматина.

Евентуално освајање Купа БиХ значило би кошаркашима Игокее на самопоуздању, пред можда и одлучујући меч за опстанак у АБА лиги против Задра.

" Сигурно би нам трофеј значио на самопоуздању. Утакмица против Задра је практично главна у сезони, од ње нам зависи сезона. Побједом би и математични обезбиједили опстанак", каже Коматина.

Полуфинални меч против Спарса играће се у суботу од 17 часова и 30 минута. Игокеа је до сада освојила три Купа БиХ, док је у финалу три пута поражена.

Тренер Спарса Менсур Бајрамовић није претјерани оптимиста да ће његов тим изборити финале Купа Босне и Херцеговине.

"Игокеа је најбољи тим у БиХ и ту нема дилеме. Они су тренутно на нивоу да их у овом тренутку тешко ко може угрозити и фаворити су за освајање дупле круне. Припремамо се за завршницу Купа, мада смо имали несрећу да одмах добијемо Игокеу. Гледао сам дуел између Будућности и Игокее и могу рећи да су изабраници Драгана Бајића одиграли добро, били су у утакмици тридесетак минута. Вјерујем како неће имати проблема да изборе опстанак. Биће тешка утакмица, али и добра провјера да видимо гдје смо у овом тренутку. Да бисмо их угрозили морамо играти много боље, а за то су потребна појачања. Видјећемо шта ће од тога бити", рекао је Бајрамовић за "Независне".

Субота 20.02.2016.

17:30 сати : Игокеа – Спарс

20:00 сати : Младост – Широки

Недјеља 21.02.2016.

Фианле 20:00 

Коментари / 0

Оставите коментар