Najava - Kreće Kup BiH: Igokea - Spars, Mladost (MG) - Široki

Mrkonjić Grad biće domaćin završnice košarkaškog Kupa Bosna i Hercegovine. Košarkaši Igokee brane trofej pobjednika Kupa. 

Košarka 20.02.2016 | 09:00
Najava - Kreće Kup BiH: Igokea - Spars, Mladost (MG) - Široki

Mrkonjić Grad prvi put u istoriji biće domaćin završnice košarkaškog Kupa Bosne i Hercegovine.

Košarka je u ovom gradu u ekspanziji. Košarkaši Mladosti su ove godine osvojili Kup Republike Srpske, što je za ovaj tim prvi trofej u istoriji.

Potom su dobili organizaciju Kupa BiH i nema sumnje da će dvorana naredna dva dana biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

U Mrkonjić Gradu svi se nadaju plasmanu u finale.

Mladost se u polufinalu sastaje sa Širokim. U ligi BiH obe ekipe su slavile na domaćem terenu. Problem za ekipu Gorana Sladojevića su povrede četvorice igrača. Van stroja su: Aleksić, Svilar, Đuranović i Jeremić.

" Grad Mrkonjić je dobio veliku čast da organizuje završni turnir. Mi igramo u polufinalu protiv Širokog, koji je mlad tim, ali ima dobar sistem. Mi imamo velikih problema sa povredama igrača. Nadam se da će se do polufinala oporaviti. Vjerujem da uz pomoć publike možemo do finala", rekao je trener Mladosti Goran Sladojević.

Uzdanica Mladosti Aleksandar Radukić je u dresu Igokee već osvajao kup BiH. Nada se finalu protiv bivšeg kluba.

" Igraćemo pred domaćom publikom. Nadam se punoj dvorani. Očekujemo finale i nadam se da ćemo tamo u nedjelju igrati protiv Igokee", kaže Radukić.

Košarkaši Širokog Brijega najtrofejniji su klub u Bosni i Hercegovini, kada se u obzir uzmu trofeji pobjednika Kupa. Tim iz Širokog Brijega je do sada Kup osvajao devet puta.

Pet posljednjih godina igrali su finale, od koji četiri u nizu protiv branioca titule Igokee.

Da bi došli do novog finala i šanse za desetu titulu moraće u polufinalu savladati domaćina završnice Kupa BiH, Mladost iz Mrkonjić Grada.

" Što se tiče Kupa BiH, samim plasmanom mi smo ispunili svoj plan u tom takmičenju. Realno, u konkurenciji Mladosti, Sparsa i nas Igokea je veliki favorit, sigurno u ovome trenutku za koplje ispred svih, i ako Igokea ne bi osvojila bilo bi to veliko iznenađenje. Mi u polufinalu igramo s domaćinom. Mladost je kvalitetna ekipa, pokazali su to kroz prvenstvo i favorit je u ovoj utakmici. No, mi ne idemo s namjerom da se unaprijed predamo. Pokušaćemo odigrati što bolje utakmicu, iznenaditi eventualno domaćina i igrati finale s Igokeom. Idemo rasterećeni, bez pritiska", rekao je trener Širokog Damir Vujanović.

Meč Mladost- Široki igraće se u subotu od 20 časova.

Igokea: Odbranićemo Kup BiH! Košarkaši Igokee brane trofej pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Igokea je bez sumnje favorit za osvajanje novog trofeja Kupa BiH. Završni turnir na programu je vikend u Mrkonjić Gradu.

Tim iz Aleksandrovca ima najjači sastav na papiru, te iza sebe mnogo jačih utakica u ABA ligi, nego ostali timovi, koji igraju Ligu BiH.

Prethodnih sezona to se pokazalo kao ključ. Ipak najprije u polufinalu treba pobijediti Sparse, koji su ostali bez Kenana Bajramovića.

"Prihvatamo ulogu favorita. Momci su motivisani i željni trofeja. Trebamo odigrati koncentrisano i najprije protiv Sparsa odigrati dobro u polufinalu, da bi izborili finale i došli u poziciju da branimo Kup. Nadam se finalu, a poslije ćemo vidjeti", rekao je trener Igokee Dragan Bajić, koji neće na završnici Kupa moći računati na plejmekera Dušana Katnića.

Miloš Komatina će kao kapiten predvoditi ekipu u završnici Kupa.

" Odigraćemo makslimalno zbiljno.Nećemo dozvoliti iznenađenje, jer znamo da u Kupu gdje se igra jedna utakmica je tako nešto moguće", kaže kapiten Igokee Miloš Komatina.

Eventualno osvajanje Kupa BiH značilo bi košarkašima Igokee na samopouzdanju, pred možda i odlučujući meč za opstanak u ABA ligi protiv Zadra.

" Sigurno bi nam trofej značio na samopouzdanju. Utakmica protiv Zadra je praktično glavna u sezoni, od nje nam zavisi sezona. Pobjedom bi i matematični obezbijedili opstanak", kaže Komatina.

Polufinalni meč protiv Sparsa igraće se u subotu od 17 časova i 30 minuta. Igokea je do sada osvojila tri Kupa BiH, dok je u finalu tri puta poražena.

Trener Sparsa Mensur Bajramović nije pretjerani optimista da će njegov tim izboriti finale Kupa Bosne i Hercegovine.

"Igokea je najbolji tim u BiH i tu nema dileme. Oni su trenutno na nivou da ih u ovom trenutku teško ko može ugroziti i favoriti su za osvajanje duple krune. Pripremamo se za završnicu Kupa, mada smo imali nesreću da odmah dobijemo Igokeu. Gledao sam duel između Budućnosti i Igokee i mogu reći da su izabranici Dragana Bajića odigrali dobro, bili su u utakmici tridesetak minuta. Vjerujem kako neće imati problema da izbore opstanak. Biće teška utakmica, ali i dobra provjera da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Da bismo ih ugrozili moramo igrati mnogo bolje, a za to su potrebna pojačanja. Vidjećemo šta će od toga biti", rekao je Bajramović za "Nezavisne".

Subota 20.02.2016.

17:30 sati : Igokea – Spars

20:00 sati : Mladost – Široki

Nedjelja 21.02.2016.

Fianle 20:00 

Komentari / 0

Ostavite komentar