Ферари више није црвен, већ црвено-бијели!

После Ред Була, Ферари и Вилијамс представили су своје болиде за овогодишњи шампионат Формуле 1.

Остали спортови 23.02.2016 | 19:00
Ферари више није црвен, већ црвено-бијели!

У односу на прошлу сезону, веће промене видљиве су на болиду италијанског тима, који више није у потпуности црвен, већ је црвено-бео.

Ферари је свој нови болид представио преко свог сајта, а возачи Себастијан Фетел и Кими Раиконен били су при руци шефу екипе Маурицију Аривабенеу и техничком директору Џејмсу Алисону за откривање.

На први поглед, видљива је промена у фарбању, односно да су делови поклопца мотора и предње крило већим делом бели. Што се тиче жеље Ферарија да изазове Мерцедес у борби за титулу, направљене су многе ситне промене. Између осталог, нос болида је краћи и виши, што утиче на аеродинамику, промењена је и суспензија, као и облик мотора, што је утицало на изглед његовог поклопца.

“Обично нисам ја тај који поставља циљеве, већ мој шеф. Мислим да ове сезоне морамо да циљамо више, волео бих да се боримо до самог краја. Знам да неће бити лако јер наши ривали не спавају, али смо посвећени томе да дамо све од себе”, истакао је Аривабене.

Готово у исто време, и Вилијамс је представио свој нови модел – ФW38, а челници британског тима најавили да желе да буду бољи од осталих, иза Мерцедеса и Ферарија. Нови болид по фарбању подсећа на претходна два, пошто је обојен у бело, са плавим и црвеним штрафтама. Као и претходне две сезоне, боје легендарног тима браниће иста возачка постава коју ће чинити Фелипе Маса и Валтери Ботас.

“Вилијамс је почео да се враћа на своју позицију међу најбоље тимове, пошто смо били трећи у генералном пласману у последње две сезоне. То је било велико достигнуће када се у обзир узму наши ресурси. Остати уз Ферари и Мерцедес ће само по себи бити велики изазов, али смо одлучни у намери да наставимо са напретком”, истакао је први човек Вилијамса Френк Вилијамс.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 стартује 13. марта Великом наградом Аустралије на стази “Алберт парк”. Први пут нови болиди ће се наћи на стази данас, када на “Каталуњи” почињу прва предсезонска тестирања.

Коментари / 0

Оставите коментар