КРК: Металац у полуфиналу, Борац пао у продужетку!

Кошаркаши Металца пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа у Нишу победом над Борцем са 96:86 после продужетка.

Кошарка 19.02.2016 | 21:00
КРК: Металац у полуфиналу, Борац пао у продужетку!

Изабраници Владимира Ђоковића ће се у борби за финале састати са Мега Лексом, који је са 78:61 дан раније победио Константин.

Последње четвртфинале, од 21 час, играју Црвена звезда и Смедерево, а победника тог сусрета у полуфиналу чека Партизан, после тријумфа над ФМП Железником са 85:83.

Најбољи у тиму Металца био је Никола Јевтовић са 27 поена, два мање је додао Петар Ракићевић, уз 11 скокова, док је Томислав Габрић утакмицу завршио са 13 поена и десет скокова.

Код Борца, Андреја Стевановић је имао 25 поена, Мићовић је уписао 22 поена и осам скокова, а Аврамовић 19 поена, девет асистенција и седам скокова.

Металац и Борац су одиграли меч пун преокрета, који је одлучен у продужетку, који је Чачанима донео Бојан Станојевић поенима у последњој секунди. Том поену је претходио промашај Страхиње Мићовића за три поена, односно победу, који је спасао Станојевић скоком у нападу.

Међутим, Чачани су имали снаге само за 40 минута и у продужетку су постигли само два поена, преко Алексе Аврамовићу, док је Металац у потпуности контролисао резултат.

Борац је боље ушао у меч, али су Ваљевци успели да се врате у игру до краја полувремена. И у других 20 минута виђена је слична слика, Металац је пред последњи минут био на корак до победе, пошто је имао четири поена предности, али се кошаркаши Борца нису предавали и успели су да изборе продужетак, али не и нешто више.

Коментари / 0

Оставите коментар