KRK: Metalac u polufinalu, Borac pao u produžetku!

Košarkaši Metalca plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća u Nišu pobedom nad Borcem sa 96:86 posle produžetka.

Košarka 19.02.2016 | 21:00
KRK: Metalac u polufinalu, Borac pao u produžetku!

Izabranici Vladimira Đokovića će se u borbi za finale sastati sa Mega Leksom, koji je sa 78:61 dan ranije pobedio Konstantin.

Poslednje četvrtfinale, od 21 čas, igraju Crvena zvezda i Smederevo, a pobednika tog susreta u polufinalu čeka Partizan, posle trijumfa nad FMP Železnikom sa 85:83.

Najbolji u timu Metalca bio je Nikola Jevtović sa 27 poena, dva manje je dodao Petar Rakićević, uz 11 skokova, dok je Tomislav Gabrić utakmicu završio sa 13 poena i deset skokova.

Kod Borca, Andreja Stevanović je imao 25 poena, Mićović je upisao 22 poena i osam skokova, a Avramović 19 poena, devet asistencija i sedam skokova.

Metalac i Borac su odigrali meč pun preokreta, koji je odlučen u produžetku, koji je Čačanima doneo Bojan Stanojević poenima u poslednjoj sekundi. Tom poenu je prethodio promašaj Strahinje Mićovića za tri poena, odnosno pobedu, koji je spasao Stanojević skokom u napadu.

Međutim, Čačani su imali snage samo za 40 minuta i u produžetku su postigli samo dva poena, preko Alekse Avramoviću, dok je Metalac u potpunosti kontrolisao rezultat.

Borac je bolje ušao u meč, ali su Valjevci uspeli da se vrate u igru do kraja poluvremena. I u drugih 20 minuta viđena je slična slika, Metalac je pred poslednji minut bio na korak do pobede, pošto je imao četiri poena prednosti, ali se košarkaši Borca nisu predavali i uspeli su da izbore produžetak, ali ne i nešto više.

Komentari / 0

Ostavite komentar