Митровић: Најтеже ће ми бити у Вршцу!

Капитен Звезде дефинитивно неће наступити против Ефеса у "Миленијуму" и не крије да му је јако тешко због тога.

Кошарка 19.02.2016 | 18:20
Митровић: Најтеже ће ми бити у Вршцу!

Док ће играчи Црвене звезде Телеком у петак од 21.00 час почети одбрану "Жућкове левице", њихов капитен Лука Митровић заузеће своје већ недељама уобичајено место - крај клупе.

Млади крилни центар и даље се опоравља од повреде колена и она ће га спречити да наступи и у "Чаиру", али и следеће у "Миленијуму", против Ефеса, на терену где је играчки стасавао и где је освајао титуле у млађим узрастима.

"Мислим да ће ми најжалије од свега бити то што нећу играти у том мечу. Није било у плану ни раније да будем спреман за тај меч, тако да сигурно нећу бити у тиму за тај меч", рекао је Митровић у петак новинарима у Нишу, у посети клупској продавници у центру града.

Током дружења са навијачима, капитен црвено-белих говорио је и о свом стању и стицању снаге за повратак на терен.

"Сада сам у озбиљном тренажном процесу, али и даље радим одвојено од тима. Ипак, све то доста боље изгледа него пре неколико недеља. Изузетно сам задовољан тиме како напредује мој опоравак, али и даље је тешко прогнозирати када бих могао да одрадим први кошаркашки тренинг са саиграчима".

Додао је...

"Сигурно је само да се неспреман нећу враћати на терен јер не желим да одмогнем екипи. Нисам потребан екипи неспреман, нити ја имам неку корист од тога ако се вратим раније него што би требало. Оног тренутка када се будем осећао потпуно спремно вратићу се у тим".

Упитан за Куп, Митровић је истакао да ће и вечерашњи дуел његовог тима и Смедерева бити на неки начин тест за црвено-беле. Подсетио је и на проблеме остатка тима са повредама.

"Што се нас тиче дошли смо на Куп са мањим проблемима што се тиче повреда играча. Неки су тек изашли из повреда, неки уопште нису ни изашли. Упркос тим проблемима ми долазимо са много оптимизма у Ниш и желимо да дамо све од себе да и у четвртој узастопној години Куп заврши у нашим рукама. За нас такмичење почиње вечерас и ма колики фаворити били против Смедерева ова утакмица показаће да ли смо и колико зрели да освојимо такмичење. Зато морамо да прикажемо један зрели приступ како бисмо славили победу".

Многи су, очекивано, прогласили Звезду за првог фаворита, што "на папиру" дефинитивно и јесте. С тим у вези, Митровић поручује:

"Наши овогодишњи резултати дају људима за право да нас прогласе првим фаворитима и ми свесно преузимамо ту улогу. Мислим да смо показали да можемо да се носимо са том улогом фаворита и притисцима који иду уз то. Али, колико год неки други пребацивали ту лопту на нашу страну, чисто сумњам да су се лако одрекли трофеја. Мислим да су и остале екипе силно мотивисане и да нам уопште неће бити лако", рекао је и надовезао се:

"Изузетно ми је задовољство што смо поново у Нишу и веома ми је драго што, гледајући прве две утакмице из четвртфинала, су људи прилично жељни добре и квалитетне кошарке. Драго ми је што имају прилику да гледају добре мечеве и ван Београда. Срећан сам због тога што се оваква такмичења одржавају ван Београда", подвукао је Митровић.

Коментари / 0

Оставите коментар