Mitrović: Najteže će mi biti u Vršcu!

Kapiten Zvezde definitivno neće nastupiti protiv Efesa u "Milenijumu" i ne krije da mu je jako teško zbog toga.

Košarka 19.02.2016 | 18:20
Mitrović: Najteže će mi biti u Vršcu!

Dok će igrači Crvene zvezde Telekom u petak od 21.00 čas početi odbranu "Žućkove levice", njihov kapiten Luka Mitrović zauzeće svoje već nedeljama uobičajeno mesto - kraj klupe.

Mladi krilni centar i dalje se oporavlja od povrede kolena i ona će ga sprečiti da nastupi i u "Čairu", ali i sledeće u "Milenijumu", protiv Efesa, na terenu gde je igrački stasavao i gde je osvajao titule u mlađim uzrastima.

"Mislim da će mi najžalije od svega biti to što neću igrati u tom meču. Nije bilo u planu ni ranije da budem spreman za taj meč, tako da sigurno neću biti u timu za taj meč", rekao je Mitrović u petak novinarima u Nišu, u poseti klupskoj prodavnici u centru grada.

Tokom druženja sa navijačima, kapiten crveno-belih govorio je i o svom stanju i sticanju snage za povratak na teren.

"Sada sam u ozbiljnom trenažnom procesu, ali i dalje radim odvojeno od tima. Ipak, sve to dosta bolje izgleda nego pre nekoliko nedelja. Izuzetno sam zadovoljan time kako napreduje moj oporavak, ali i dalje je teško prognozirati kada bih mogao da odradim prvi košarkaški trening sa saigračima".

Dodao je...

"Sigurno je samo da se nespreman neću vraćati na teren jer ne želim da odmognem ekipi. Nisam potreban ekipi nespreman, niti ja imam neku korist od toga ako se vratim ranije nego što bi trebalo. Onog trenutka kada se budem osećao potpuno spremno vratiću se u tim".

Upitan za Kup, Mitrović je istakao da će i večerašnji duel njegovog tima i Smedereva biti na neki način test za crveno-bele. Podsetio je i na probleme ostatka tima sa povredama.

"Što se nas tiče došli smo na Kup sa manjim problemima što se tiče povreda igrača. Neki su tek izašli iz povreda, neki uopšte nisu ni izašli. Uprkos tim problemima mi dolazimo sa mnogo optimizma u Niš i želimo da damo sve od sebe da i u četvrtoj uzastopnoj godini Kup završi u našim rukama. Za nas takmičenje počinje večeras i ma koliki favoriti bili protiv Smedereva ova utakmica pokazaće da li smo i koliko zreli da osvojimo takmičenje. Zato moramo da prikažemo jedan zreli pristup kako bismo slavili pobedu".

Mnogi su, očekivano, proglasili Zvezdu za prvog favorita, što "na papiru" definitivno i jeste. S tim u vezi, Mitrović poručuje:

"Naši ovogodišnji rezultati daju ljudima za pravo da nas proglase prvim favoritima i mi svesno preuzimamo tu ulogu. Mislim da smo pokazali da možemo da se nosimo sa tom ulogom favorita i pritiscima koji idu uz to. Ali, koliko god neki drugi prebacivali tu loptu na našu stranu, čisto sumnjam da su se lako odrekli trofeja. Mislim da su i ostale ekipe silno motivisane i da nam uopšte neće biti lako", rekao je i nadovezao se:

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo ponovo u Nišu i veoma mi je drago što, gledajući prve dve utakmice iz četvrtfinala, su ljudi prilično željni dobre i kvalitetne košarke. Drago mi je što imaju priliku da gledaju dobre mečeve i van Beograda. Srećan sam zbog toga što se ovakva takmičenja održavaju van Beograda", podvukao je Mitrović.

Komentari / 0

Ostavite komentar