Ово ће бити Гвардиолина ''кичма'' у Манчестер Ситију!

Погба поручио да хоће, понуда за Кроса је спремна! Француз најавио да би желео да сарађује са Каталонцем, мадридски извори тврде да сигурно стиже понуда за Немца.

Фудбал 21.02.2016 | 15:20
Ово ће бити Гвардиолина ''кичма'' у Манчестер Ситију!

Долазак Пепа Гвардиоле на клупу наредног лета ће значити и поптуну реконструкцији Манчестер Ситија. Откако је Каталонац потврдио да долази на клупу Грађана, спекулише се и нагађа се који играчи ће добити захвалнице на крају сезоне и ко ће доћи на њихове позиције.

С обзиром да у Гвардиолином систему све зависи од везног реда, јасно је да ће он правити кичму тиму од средине терена. Јаја Туре сигурно одлази због добро познатих односа са Гвардиолом, а могуће је да ће излазна врата бити показана бразилском тандему Фернандо - Фернандињо. То аутомастки отвара простор за велика појачања у везном реду. Новац неће бити проблем тако да ће Гвардиола моћи да пробере најлуксузнију робу са пијаце. Два велика имена којиа су на врху листе жеља будућег тренра су Тони Крос и Пол Погба.
“Сада сам Јувентусов играч, али јасно је да шанса да радим с Гвардиолом у будућности може да се развије. Гвардиола има велико искуство и широку филозофију фудбала. Он је тренер који има велики утицај на екипу и играчи га поштују. Можете само да му се дивите и да улите од њега. Он је фудбалска икона и чуо сам да може да унапреди сваког играча са којим ради”, препоручио се Погба.

Истовремено, мадридски Ас, добро обавештене када су дешавања у Реалу у питању, тврди да на Сантјаго Бернабеу наредног лета сигурни стиже понуда Манчестер Ситија за Тонија Кроса. Делује мало чудно јер је Крос управо за време Гвардиолиног мандата отишао из Бајерна у Реал, али међу њима влада поштовање.
“Било ми је велико задовољство што сам радио са њим у Бајерну. Покушао сам да га убедим да остане, али нисам успео”, рекао је Гвардиола после Кросовог одласка у Мадрид.

И немачки везиста је имао речи хвале за Каталонца.
“Гвардиола је најбољи тренер са којим сам радио у каријери”, гласила је изјава Кроса.

Још се не помињу цифре могућих трансфера, али јасно је да Пеп неће имати ту кочницу јер је Манчестер Сити спреман да га части са сумом од 200.000.000 евра за прелазни рок. Крос и Погба су међу најатрактвнијим везним играчима Европе у овом моменту. Пред њима је тек зенит каријере и Гвардиола се нада да ће га они достићи у Ситију.

Коментари / 0

Оставите коментар