Ovo će biti Gvardiolina ''kičma'' u Mančester Sitiju!

Pogba poručio da hoće, ponuda za Krosa je spremna! Francuz najavio da bi želeo da sarađuje sa Kataloncem, madridski izvori tvrde da sigurno stiže ponuda za Nemca.

Fudbal 21.02.2016 | 15:20
Ovo će biti Gvardiolina ''kičma'' u Mančester Sitiju!

Dolazak Pepa Gvardiole na klupu narednog leta će značiti i poptunu rekonstrukciji Mančester Sitija. Otkako je Katalonac potvrdio da dolazi na klupu Građana, spekuliše se i nagađa se koji igrači će dobiti zahvalnice na kraju sezone i ko će doći na njihove pozicije.

S obzirom da u Gvardiolinom sistemu sve zavisi od veznog reda, jasno je da će on praviti kičmu timu od sredine terena. Jaja Ture sigurno odlazi zbog dobro poznatih odnosa sa Gvardiolom, a moguće je da će izlazna vrata biti pokazana brazilskom tandemu Fernando - Fernandinjo. To automastki otvara prostor za velika pojačanja u veznom redu. Novac neće biti problem tako da će Gvardiola moći da probere najluksuzniju robu sa pijace. Dva velika imena kojia su na vrhu liste želja budućeg trenra su Toni Kros i Pol Pogba.
“Sada sam Juventusov igrač, ali jasno je da šansa da radim s Gvardiolom u budućnosti može da se razvije. Gvardiola ima veliko iskustvo i široku filozofiju fudbala. On je trener koji ima veliki uticaj na ekipu i igrači ga poštuju. Možete samo da mu se divite i da ulite od njega. On je fudbalska ikona i čuo sam da može da unapredi svakog igrača sa kojim radi”, preporučio se Pogba.

Istovremeno, madridski As, dobro obaveštene kada su dešavanja u Realu u pitanju, tvrdi da na Santjago Bernabeu narednog leta sigurni stiže ponuda Mančester Sitija za Tonija Krosa. Deluje malo čudno jer je Kros upravo za vreme Gvardiolinog mandata otišao iz Bajerna u Real, ali među njima vlada poštovanje.
“Bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam radio sa njim u Bajernu. Pokušao sam da ga ubedim da ostane, ali nisam uspeo”, rekao je Gvardiola posle Krosovog odlaska u Madrid.

I nemački vezista je imao reči hvale za Katalonca.
“Gvardiola je najbolji trener sa kojim sam radio u karijeri”, glasila je izjava Krosa.

Još se ne pominju cifre mogućih transfera, ali jasno je da Pep neće imati tu kočnicu jer je Mančester Siti spreman da ga časti sa sumom od 200.000.000 evra za prelazni rok. Kros i Pogba su među najatraktvnijim veznim igračima Evrope u ovom momentu. Pred njima je tek zenit karijere i Gvardiola se nada da će ga oni dostići u Sitiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar