Скупштина и Влада да буду ефикасније!

Народна скупштина Републике Српске има потенцијал за много боље резултате рада, јер је у прошлој години реализовано само 52,4 одсто од укупног броја планираних мјера и 41 одсто од броја планираних закона, изјавио је данас у Бањалуци консултант у Центрима цивилних иницијатива /ЦЦИ/ Жељко Нинковић.

Република Српска 19.02.2016 | 17:25
Скупштина и Влада да буду ефикасније!

"У прошлој години у скупштини су усвојене 92 од 187 мјера и 38 од 93 планирана закона. Више од 70 одсто урађеног у 2015. години реализовано је у само четири мјесеца - фебруару, септембру, октобру и децембру, јер је размотрен 71 одсто мјера и усвојено чак 76 одсто закона", рекао је Нинковић новинарима.

Он је навео да је и програм рада Народне скупштине у прошлој години усвојен са највећим закашњењем до сада, односно половином априла.

Говорећи о раду Владе Републике Српске у прошлој години, Нинковић је рекао да није био довољно ефикасан.

"Влада Републике Српке није утвдила 40 закона, који су били предвиђени програмом рада. Иако је Влада Српске у прошлој години утврдила и значајан број мјера, само дио њих је био важан за грађане Републике Српске", додао је Нинковић.

Он је напоменуо да је прошла година обиљежена постепеном радикализацијом вербалних сукоба позиције и опозиције у Српској.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нада

19.02.2016 16:32

Да ако се поправе.....

ОДГОВОРИТЕ