Skupština i Vlada da budu efikasnije!

Narodna skupština Republike Srpske ima potencijal za mnogo bolje rezultate rada, jer je u prošloj godini realizovano samo 52,4 odsto od ukupnog broja planiranih mjera i 41 odsto od broja planiranih zakona, izjavio je danas u Banjaluci konsultant u Centrima civilnih inicijativa /CCI/ Željko Ninković.

Republika Srpska 19.02.2016 | 17:25
Skupština i Vlada da budu efikasnije!

"U prošloj godini u skupštini su usvojene 92 od 187 mjera i 38 od 93 planirana zakona. Više od 70 odsto urađenog u 2015. godini realizovano je u samo četiri mjeseca - februaru, septembru, oktobru i decembru, jer je razmotren 71 odsto mjera i usvojeno čak 76 odsto zakona", rekao je Ninković novinarima.

On je naveo da je i program rada Narodne skupštine u prošloj godini usvojen sa najvećim zakašnjenjem do sada, odnosno polovinom aprila.

Govoreći o radu Vlade Republike Srpske u prošloj godini, Ninković je rekao da nije bio dovoljno efikasan.

"Vlada Republike Srpke nije utvdila 40 zakona, koji su bili predviđeni programom rada. Iako je Vlada Srpske u prošloj godini utvrdila i značajan broj mjera, samo dio njih je bio važan za građane Republike Srpske", dodao je Ninković.

On je napomenuo da je prošla godina obilježena postepenom radikalizacijom verbalnih sukoba pozicije i opozicije u Srpskoj.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nada

19.02.2016 16:32

Da ako se poprave.....

ODGOVORITE