Илиев: Стварамо нови Партизан!

Спортски директор Партизана Ивица Илиев одговорио делу навијача на критике за урађено у прелазном року: "Стварамо фениоменалну екипу за лето". Порука јавности: "Нисам дошао да бих куповао наслове у штампи, већ да стварам Партизан".

Фудбал 20.02.2016 | 23:30
Илиев: Стварамо нови Партизан!

Да ли је Партизан јачи или слабији у односу на јесен 2015/16? Одговор на то питање даће наставак сезоне, која почиње данас.

Део навијача Партизана замера управи, пре свега спортском директору Партизана Ивици Илиеву на урађеном у прелазном року, сматрајући да нису доведени играчи који ће направити разлику, који су заиста појачања.

Илиев одговара да је од доласка у клуб одлучио да направи заокрет и да више неће бити непланског довођења и гомилања играча. Уз то, рекао је Илиев на конференцији за новинаре, Партизан, предвођен новим тренером Иваном Томићем, има "стручни штаб какав он у животу није видео и доживео".

"Нажалост, имамо велики бодовни заостатак у односу на Црвену звезду, али ово је тренутак да направимо програм и систем да се то више не понавља, већ да дођемо у ситуацију да од лета имамо јаку такмичарску екипу спремна да игра и у првенству и у Европи. Ми нисмо у ситуацији да јуримо Звезду, треба да будемо објективни. Сада је тренутак да наш огроман потенцијал, наше клинце, наше моћне клинце представимо нашој публици, Европи и да покажемо да са правом заузимамо позицију друге најбоље Омладинске школе, иза Ајаксове", рекао је Илиев сумирајући прелазни рок и припреме.

Илиев понавља да све што је урађено ове зиме у вези са прелазним роком јесте било плански и систематски.

Најпре, Партизан је имао велики број играча, а то је сада смањено, а додатно нису довођени нови играчи "на кило".

"Водили смо се озбиљним скаутингом да сва појачања или потенцијална која се из разних разлога нису реализовала, да су то играчи који ће се сигурно уклопити и да ће заиста бити појачања. Ми смо анализирали све њих до најситинијих детаља. Нисмо желели да се залећемо и да доводимо брдо играча за које бисмо потом утврдили да и нису појачања. Дакле, циљ је да се више не праве промашаји, да се створи феноменална екипа за лето. Не бежим ни од чега што сам урадио. Имамо никад млађу, али никад вреднију екипу. Ми који смо играли фудбал нешто мало боље знамо од већине људи у држави.", истиче Илиев.

Наставио је у даху:

"Нисам директор који ће из Африке или Јужне Америке да доведе играча од 19 година, јер знам да су наша деца најбоља. Стојим иза свега. Последице само ја треба да сносим. Имамо председника који је Кинески зид!Ја сам био овде у ери жарка Зечевића, а сад имамо директора који има потенцијал да га превазиђе, који је за годину днаа успео да смањи дуг за 20 одсто, који се само гомилао".

Новинари су подсетили Илиева на изјаве са почетка прелазног рока када је најављивао "бомбе":

"Имали смо 'бомбе' у прошлости и нису 'бомбе' имена. Евертон - питајте играче шта мисле о његовим квалитетима, као и тренера који је проокоментарисао да је озбољан играч. А то се прича за европске играче. Гогуа је у једној лиги био доминантан, најбољи играч, а тек ће јавност да се увери у њега. Вељко Бирманчевић, ево реците, греота би било да такав таленат није у првом тиму. Ми смо преузели одговорност. Ја сам тако одлучио, ја сам рекао: 'Ја се питам за све око играчког кадра' и нико ми се није мешао. Ја као спортски директор никад не бих понудио 1.500.000 евра за играча, јер мислим да је то бесмислено. Ми то немамо. И не можемо".

Имао је поруку за део навијача Партизана који критикује управу и струку клуба:

"Ми, као нација, са једне стране то схватамо, а са друге причамо - где су појачања? Па, стигла су! Нису битна имена, већ квалитет. Сви велики играчи на почецима својих каријера нису били познати јавности. Ми сад очекујемо да доведемо имена? Па, доводили смо их и шта смо од њих добили?", упитао је јавно Илиев.

И још једна порука:

"За кога ми навијамо? За Партизан, а не за Ивицу Илиева, Сашу Илића, не за појединце, већ за Партизан!".

Испричао је поједине детаље током преговора у минулом прелазном року:

"Хтели смо једног нападача, да не наводим име, који је имао уговор са клубом. Добили смо дозволу од генералног директора тог клуба да почнемо преговоре са играчем. Последњег дана прелазног рока, власник тог клуба је стопирао трансфер. Како ја то могу да спречим? Не могу. Прелазни рок је жива ствар".

На примедбе да Партизан нема праву "десетку", Илиев одговара:

"Да, 'десетка'... Али, ту је Саша Илић, који има 38 година, па и Тоти има 39 па и даље игра. Не сумњам да ће Сале бити на свом нивоу у ових неколико месеци. Видите га, он сада поново ужива, нисам га видео овако срећног од 2010. године, јер је Партизан поново Партизан, поново се игра полетно, лепршаво...".

Илиев каже да је целог себе ставио у службу Партизана.

"Нисам дошао овде машем визит-картом спортског директора, да правим потезе да бих купио наслове у новинама, похвале по медијима, интернету. Ја сам дошао да стварам Партизан, да дам себе, не ради личног интереса, већ зарад Партизана. Све што сам радио поткрепљено је јаким аргументима. Тако да, у овој ситуацији, ја сам презадовољан како је зимски прелазни рок прошао и два месеца припремама, јер знам да је ово залог за будућност. Да ли ћемо видети плодове већ на самом старту - а ја сам убеђен у то - или временом, то ћемо видети. У ова три месеца Партизан иде на победе, јер нам име не дозвољава ништа мање од тога. Ако њих не буде, једину одговорност сносим ја".

О Ивану Томићу и стручном штабу...

"Имамо вансеријског тренера, имамо стручни штаб који у каријери нисам видео и доживео. Томић има амбицију и храброст дшто се у овако тешком тренутку прихватио посла... Имамо идеју да правимо потпуно нови тим, да се вратимо офанзивном Партизану, што навијачи воле", каже Илиев.

-ПРЕЛАЗНИ РОК -

У ПАРТИЗАН СУ ОВЕ ЗИМЕ ДОШЛИ...

Голман Бојан Шаранов, дефанзивац Марко Јовановић, везиста Евертон Луиз, дефанзивац Седрик Гогуа. Са позајмице се вратио Беко Фофана, а право играња за Партизан стекао је и крилни нападач Немања Михајловић (дошао летос из Рада).

Бојан Шаранов - уговор на 2 године;
Марко Јовановић - уговор на 2,5 године;
Седрик Гогуа - уговор на 4 године;
Евертон Луиз - уговор на 2,5 године;
Немања Михајловић - уговор на 3,5 године;

Иван Бандаловски - продужио уговор за 1,5 годину
------------------------------------------------------

Уговоре са Партизаном потписали су и играчи из његове школе:

Никола Миленковић - уговор на 5 година;
Марко Јовичић - уговор на 5 година;
Јован Нишић (бивши стипендиста) - уговор на 3 године;
Вељко Бирманчевић (бивши стипендиста) - уговор на 3 године;
Мирослав Богосавац - уговор на 3 године;
Душан Влаховић - уговор на 3 године;

***Андрија Живковић је због одлуке да не потпише нови уговор пребачен у Телеоптик.

ИЗ ПАРТИЗАНА СУ ОВЕ ЗИМЕ ОТИШЛИ...

Петар Грбић (Ахисар, Турска), Фабрисио Дорнелас (Муантонг јунајтед, Тајланд), Иван Шапоњић (Бенфика), Предраг Лука (Младост Лучани), Никола Трујић (Војводина), Никола Нинковић (Ђенова - позајмица) и Стефан Бабовић (?), Филип Кнежевић (Чукарички), Стефан Ашковски (Кајзери), Немања Петровић (Макаби Нетања - позајмица), Елиомар Силва (Јавор), Ненад Маринковић се вратио из Вождовца, јавио се на припреме Партизана, али се онда поново упутио у "змајево гнездо".

Коментари / 0

Оставите коментар