Завршен претрес тешког убиства у Бијељини

У Окружном суду у Бијељини данас се завршава главни претрес у судском процесу против Раде Тодоровић (42) и њеног сина Младена (25), оптужених за убиство Драгољуба Видовића (56) 18. августа 2014. године.

Република Српска 19.02.2016 | 14:50
Завршен претрес тешког убиства у Бијељини

Након извођења доказа и саслушања свједока Тужилаштва и одбране, завршне ријечи изнијеће тужилац Небојша Јовановић и бранилац оптужених Слободан Цвијетић.

Током главног претреса кривицу за убиство преузела је Рада Тодоровић, негирајући одговорност сина у организовању, извршењу и прикривању дјела након чега је тужилац Небојша Јовановић измијенио чињенични опис и квалификацију оптужнице према Младену Тодоровићу који је оптужен за помагање, а не за саизвршење убиства Драгољуба Видовића.

Младен је само, према њеном свједочењу, помогао у сакривању тијела убијеног. Према оптужници, Видовић је убијен с више убода ножем, а потом је његово тијело превежено и бачено у шуму поред Дрине.

Тијело је пронађено 25. августа, а оптужени мајка и син приведени су два дана касније. Видак Симић, судски вјештак који је радио обдукцију тијела убијенога, свједочио је да је смртоносна била велика озљеда на грудном кошу, нанесена с предње стране ножем оштрице до 20 центиметара, док је са задње стране избројао још најмање шест убодних рана.

- Кобан је био први ударац с предње стране грудног коша, када су три ребра расјечена и пресјечени цијели срчани мишић и дијафрагма. Оштећени је могао живјети непуни минут и није се могао бранити, а остале ране су му тада нанесене с леђа, највјероватније када је пао на кауч, гдје је пронађена локва крви - казао је Симић на суђењу.

Младен и Рада Тодоровић у притвору су од 27. августа 2014. године. Кривичним вијећем предсједава судија Милева Зорић.

(ИнфоБН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

за цензоре

19.02.2016 14:57

Засто сте.скинули Руменка и Инцка???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

19.02.2016 15:51

Тако је тузиоце, лагано на погодбу, зртвуј Раду, спаси Младена, правда задовољена, јавност сита... А мозда и није бас тако...

ОДГОВОРИТЕ