Završen pretres teškog ubistva u Bijeljini

U Okružnom sudu u Bijeljini danas se završava glavni pretres u sudskom procesu protiv Rade Todorović (42) i njenog sina Mladena (25), optuženih za ubistvo Dragoljuba Vidovića (56) 18. avgusta 2014. godine.

Republika Srpska 19.02.2016 | 14:50
Završen pretres teškog ubistva u Bijeljini

Nakon izvođenja dokaza i saslušanja svjedoka Tužilaštva i odbrane, završne riječi iznijeće tužilac Nebojša Jovanović i branilac optuženih Slobodan Cvijetić.

Tokom glavnog pretresa krivicu za ubistvo preuzela je Rada Todorović, negirajući odgovornost sina u organizovanju, izvršenju i prikrivanju djela nakon čega je tužilac Nebojša Jovanović izmijenio činjenični opis i kvalifikaciju optužnice prema Mladenu Todoroviću koji je optužen za pomaganje, a ne za saizvršenje ubistva Dragoljuba Vidovića.

Mladen je samo, prema njenom svjedočenju, pomogao u sakrivanju tijela ubijenog. Prema optužnici, Vidović je ubijen s više uboda nožem, a potom je njegovo tijelo preveženo i bačeno u šumu pored Drine.

Tijelo je pronađeno 25. avgusta, a optuženi majka i sin privedeni su dva dana kasnije. Vidak Simić, sudski vještak koji je radio obdukciju tijela ubijenoga, svjedočio je da je smrtonosna bila velika ozljeda na grudnom košu, nanesena s prednje strane nožem oštrice do 20 centimetara, dok je sa zadnje strane izbrojao još najmanje šest ubodnih rana.

- Koban je bio prvi udarac s prednje strane grudnog koša, kada su tri rebra rasječena i presječeni cijeli srčani mišić i dijafragma. Oštećeni je mogao živjeti nepuni minut i nije se mogao braniti, a ostale rane su mu tada nanesene s leđa, najvjerovatnije kada je pao na kauč, gdje je pronađena lokva krvi - kazao je Simić na suđenju.

Mladen i Rada Todorović u pritvoru su od 27. avgusta 2014. godine. Krivičnim vijećem predsjedava sudija Mileva Zorić.

(InfoBN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

za cenzore

19.02.2016 14:57

Zasto ste.skinuli Rumenka i Incka???

ODGOVORITE
Name

ja

19.02.2016 15:51

Tako je tuzioce, lagano na pogodbu, zrtvuj Radu, spasi Mladena, pravda zadovoljena, javnost sita... A mozda i nije bas tako...

ODGOVORITE