Хаос у Приштини: Јаја, сузавци и хапшења

Седница косовске скупштине три пута је прекинута након што су опозициони посланици бацили сузавац. Полиција избацује посланике опозиције из скупштине. Кордони полиције контролишу све прилазе згради парламента.

Србија 19.02.2016 | 12:55
Хаос у Приштини: Јаја, сузавци и хапшења

Опозициони посланици протестују тражећи оставку косовске владе. Две непознате особе гађале јајима посланика Самоопредељења Аљбина Куртија.

Како јавља Тањугов извештач, на седници се обратио председник Самоопредељења Висар Имери, након чега је опозиција активирала сузавац.

Пре почетка седнице око зграде Скупштине Косова распоређене су снаге специјалне косовске полиције, јавља Тањугов извештач из Приштине.

Испред скупштине су се око 10 сати окупиле присталице опозиције, које се противе одржавању седнице и које већ шест месеци онемогућавају рад парламента тражећи расписивање ванредних избора и поништавање споразума о Заједнице српских општина и демаркацији граничне линије са Црном Гором.

Поједини медији јављају да су посланика Покрета Самоопредељење Аљбина Куртија јајима гађали активисти владајућих странака.

Наводно је ухапшен један од мушкараца који је гађао Куртија.

Објављен је и снимак на коме се виде двојица мушкараца како Куртију прилазе с леђа и гађају га јајима у пределу рамена.

Потом нападачи беже, а полицајци који обезбеђују парламент почињу да трче за њима и успевају да ухвате једног нападача.

Самоопредељење је након напада саопштило да је за инцидент одговорна полиција, односно да су Куртија гађали полицајци у цивилу.

До сада су управо активисти покрета Самоопредељење своје опоненте гађали јајима, а на мети су им били министри правде Хајредин Кучи, економског развоја Бљеранд Ставилеци, пољопривреде Мемљи Краснићи и рада Арбан Абраши, као и заменици министра иностраних послова Петрит Сељими и локалне самоуправе Бајрам Геци.

Са таквом праксом престали су након што се обезбеђење Краснићија физички сукобило са активистима Самоопредељења који су јајима погодили министра. Опозициони посланици су у згради Скупштине Косова јајима гађали и премијера Косова Иса Мустафу.

Скупштина Косова данас треба да расправља о 22 тачке дневног реда, махом повезане са либерализацијом виза.

Косовска опозиција већ пола године блокира рад парламента јер се противи формирању Заједнице српских општина и реализацији споразума о демаркацији са Црном Гором, а у више наврата је коришћен сузавац.

(РТС/Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Каква косовска опозиција

19.02.2016 12:39

Ово су све договори криминалца Тачија из власти и исто криминалца Харадинаја из опозиције.Борба Срба на Косову се наставља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

19.02.2016 16:45

Шиптарија је заостала.

Name

АДВОКАТ

19.02.2016 19:12

МЕЂУСОВНИ ОБРАЧУНИ ШИПТАРА НИСУ ВРЕДНИ СРБСКОГ КОМЕНТАРА!

Name

Мд

19.02.2016 16:37

Још један доказ да су дивљаци прије им Срби нису ваљали а сад изгинусе између себе

ОДГОВОРИТЕ