Ђоковић за ЦНН: О Србији, Србима, рату...

Амерички ЦНН је снимио емисију о Новаку Ђоковићу, у којој је осим најбољег тенисера света говорила и његова супруга Јелена и која је објаснила због чега Стефану не може отац да буде узор.

Свијет 19.02.2016 | 07:05
Ђоковић за ЦНН: О Србији, Србима, рату...

Ђоковић је претходних неколико дана провео у Београду пре него је отпутовао у Дубаи где ће наступати на турниру из серије 500.

Угледна америчка телевизијска станица “ЦНН” и ауторка емисије “Опен Цоурт” у Београду су искористили боравак Новака Ђоковића да ураде посебан интервју са најбољим тенисером света и његовом супругом Јеленом Ђоковић.

Тема није била његова непобедивост на терену, већ како се Ђоковићи преко Фондације Новак Ђоковић ангажују да би деца у Србији боље живела.

Као и у већини интервјуа страним медијим, неизбежна тема је било детињство у Србији, са посебним освртом на ратове.

- Последице рата осећале су се дуго. Период од 1991. до 2001. је можда и најтежих десет година у нашој историји. Имали смо рат почетком деведесетих, онда при крају бомбардовање, а између санкције и ембарго. Људи су чекали за основне намирнице у редовима. Последице рата су приморале људе на жртву и импровизацију - рекао је Новак и додао:

- И ја сам као мали сањао да будем најбољи на свету, а у том периоду је то било све само не реалистично, узвеши у обзир у каквим сам околностима одрастао. Породица је много ризиковала, изашла је из комфорне зоне да бих имао услове да постанем тенисер - истакао је Ђоковић.

Интересантан коментар имала је Јелена кад је рекла да њен муж не може бити узор њиховом сину Стефану.

- Ја осећам да је мој муж најбољи узор, али ми морамо да нађемо другог спортисту који ће да буде узор мом сину. Јер он му је тата, а на децу често утичу други, и једва чекам да видим ко ће бити тај на кога ће наш син да се угледа - сматра Јелена.

Јелена Ђоковић је директорка фондације "Новак Ђоковић", чији је фокус на раном развоју деце.

- Доста посла имамо у фондацији, и нећемо то да зауставимо. Сад градимо будућност. Новак сада има моћ и глас да подигне свест о свему томе, а у будућности можда ту моћ нећемо имати - поручила је Јелена.

Уследило је питање колико су се променили од како су постали родитељи.

- Врло сам старствена око тога. Осећамо све што би и друге породице - рекла је супруга најбољег тенисера данашњице, који се потом надовезао:

- Ту је важност посвећивања времена и стилумативног окржења док одраста. Осећате како они то прихватају.
Новинарка је подсетила на катастрофалне поплаве које су задесиле Србију у мају 2014. године. Најтеже је тада прошао Обреновац, а две године касније, Фондација је уложила да се обнови једна предшколска установа тамо.

- Био је тежак избор, јер многима је требала помоћ. Примали смо много захтева за помоћ. Нисмо хтели тек тако да изаберемо, него да анализирамо све податке и истраживања како бисмо донели одлуку да инвестирамо. Данас није то популарна одлука, јер се не види резултат у кратком периоду - рекла је Јелена.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Радован

19.02.2016 06:58

Ви сте наш понос, наши дивови, Српска дика и наша нада у бољу будућност. Нека вам господ Бог омогући да пренесете вашу доброту на нашу дјецу, да им будете узор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пишите ћирилицом

19.02.2016 07:25

Свака част Нолету који је постао узор и нама старијима. На њега треба да се угледају и наши бахати политичари који су нас више упропастили него што су помогли. Овдје би и наше медије окривио, јер није Ноле једини, јест да му данас равна нема, ал Бог нам је дао још доста исана који се на исти начин боре за свој народ, али нажалост мало се овдје о њима зна и прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Профа

19.02.2016 07:27

Пита ли се икад Новак какав је то свијет и друштво у којем спортисти зарађују милионе за себе, а људи који спасавају животе, уче дјецу читати, перу болесне, гасе пожаре, ризикују животе на својим пословима зарађују толико много пута мање од њега?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

19.02.2016 07:54

Браво Профа!!!

Name

Миленко

19.02.2016 08:56

Профа, разумијем ста хоцес да казес са својим коментаром али то нема никакве везе са Дјоковицем него управо са тим свијетом и трзистем које је произвело такве односе. Обицни људи су створили богате спортисте, тацније створиле су и мултинационалне компаније и маркетинске куце. Илузија би била да се они свег тог одрекну зарад некакве космицке правде. Лијепо је када спортаси попут Дјоковица и неких других несто тог новца врате у заједницу и кроз промоције одредјених ствари допринесу бољитку али не мозе се од њих висе оцекивати. И за крај, људи којим се ја дивим никада нису били спортаси, глумци и слицно него бас обицни људи који су у својим срединама доприносили бољитку свих и са оно мало ресурса којим су располагали, управо ти које си поменуо да треба висе да им се ода признања. У нормалној дрзави ти људи могу нормално да зиве и дају максимум па су самим тим и те дрзаве све нормалније , а ми идемо у контра правцу.

Name

ре Профа

19.02.2016 10:52

Не умањуј улогу Новака који је заслужио улогу свеца.... Знаш ли колико је његова породица жртва поднијела да догура до овог нивоа? Знаш ли колико је још породица много уложило и они нажалост нису успјели? Знаш ли да тренер + хала за малог тенисера у Бањалуци кошта 40 КМ по сату а то све сносе родитељи? Имаш ли уопште осјећаја кроз шта је све Нове прошао да буде најбољи на свијету? То што је он постигао тешко ико наш може постићи у следећем миленијуму у било ком спорту... СВЕ НАЈБОЉЕ СРПСКОМ СВЕЦУ НОЛЕТУ!

Name

ми

19.02.2016 07:53

Ко год да си "профа" ниси у праву Новак је сваки свој долар вриједно зарадио знојем и радом а не поставља он правила у финансирању спорта.Сдруге стране он је и велики донатаор, нађите ко је још дао више свог новца а има можда незнатно мање од Новака.Живио ти нама дико Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

19.02.2016 08:41

Нолету капа до пода. Али ова Јелена није душица каквом се представља. Најбоље то знају радници њихових ресторана. Према Нолетовој родбини се врло ружно понаша, а они то не заслужују. Док за њега кажу да је велики човјек.Ето, тако се прича тамо...

ОДГОВОРИТЕ