Роиг: Од Синсинатија мијењамо Надалову игру!

Франсиско Роиг, један од тренера Рафаела Надала, каже да Шпанац има ентузијазам, али да то некада није довољно.

Тенис 23.02.2016 | 11:40
Роиг: Од Синсинатија мијењамо Надалову игру!

Надал има великих проблема са формом већ више од годину дана уназад, а слично је почео и 2016. годину.

После финала у Дохи испао је у првом колу Аустралијан опена, а у Буенос Ајресу и Рио де Жанеиру је изгубио у полуфиналу.

„Од Синсинатија покушавамо да модификујемо његову игру. Рафа већ годинама уназад игра овако. Одређене ударце игра другачије у последњих неколико година. Он верује у рад што је веома важно. Пут до победе у овом тренутку је промена. Мора да буде агресивнији, да раније удара лоптицу. Мора то да промени, али неће бити лако. Лакше је ментално када тренира, али када се такмичи има страх од неуспеха“, рекао је роиг и додао:

„Мучи се да направи штету противнику форхендом. Он то зна, покушава на сваком мечу, али није лако. Сваки дан тренира у покушају да то промени. Он има велику амбицију и то је важно. Али амбиција сама посеби није довољна да се оствари циљ. Видим да је пун ентузијазма, али то некада није довољно. На турнирима мора да буде на веома високом менталном нивоу, а то му фали. Да ли мислим да је под тензијом? Свакако. Када се не такмичи добро, онда је више нервозан него обично. У овом тренутку је компликовано. Прошлу сезону је добро завршио. Али је нормално што је био нервознији у Аустралији. Ове године мислим да није губио због анксиозности. Анксиозност је једно, а друга је ствар када сте нервозни током меча. Анксиозност се дешава када не успете да развијете ништа у својој игри, када не можете да контролишете дешавања на терену.“

Коментари / 0

Оставите коментар