Roig: Od Sinsinatija mijenjamo Nadalovu igru!

Fransisko Roig, jedan od trenera Rafaela Nadala, kaže da Španac ima entuzijazam, ali da to nekada nije dovoljno.

Tenis 23.02.2016 | 11:40
Roig: Od Sinsinatija mijenjamo Nadalovu igru!

Nadal ima velikih problema sa formom već više od godinu dana unazad, a slično je počeo i 2016. godinu.

Posle finala u Dohi ispao je u prvom kolu Australijan opena, a u Buenos Ajresu i Rio de Žaneiru je izgubio u polufinalu.

„Od Sinsinatija pokušavamo da modifikujemo njegovu igru. Rafa već godinama unazad igra ovako. Određene udarce igra drugačije u poslednjih nekoliko godina. On veruje u rad što je veoma važno. Put do pobede u ovom trenutku je promena. Mora da bude agresivniji, da ranije udara lopticu. Mora to da promeni, ali neće biti lako. Lakše je mentalno kada trenira, ali kada se takmiči ima strah od neuspeha“, rekao je roig i dodao:

„Muči se da napravi štetu protivniku forhendom. On to zna, pokušava na svakom meču, ali nije lako. Svaki dan trenira u pokušaju da to promeni. On ima veliku ambiciju i to je važno. Ali ambicija sama posebi nije dovoljna da se ostvari cilj. Vidim da je pun entuzijazma, ali to nekada nije dovoljno. Na turnirima mora da bude na veoma visokom mentalnom nivou, a to mu fali. Da li mislim da je pod tenzijom? Svakako. Kada se ne takmiči dobro, onda je više nervozan nego obično. U ovom trenutku je komplikovano. Prošlu sezonu je dobro završio. Ali je normalno što je bio nervozniji u Australiji. Ove godine mislim da nije gubio zbog anksioznosti. Anksioznost je jedno, a druga je stvar kada ste nervozni tokom meča. Anksioznost se dešava kada ne uspete da razvijete ništa u svojoj igri, kada ne možete da kontrolišete dešavanja na terenu.“

Komentari / 0

Ostavite komentar