Највише сумњивих мечева одиграно у Турској!

Највише сумњивих тениских мечева током 2015. године одиграно је у Турској – осам, тврди Есса, која се бави интегритетом у спортском клађењу.

Тенис 19.02.2016 | 17:00
Највише сумњивих мечева одиграно у Турској!

Та организација је објавила да је открила 100 сумњивих случајева, а да су 73 забележена у тенису, од којих су 24 била у последња три месеца прошле године.

Прошлог месеца, ББЦ је објавио да постоје докази о намештању тениских мечева у последњој деценији, а да су умешани и тенисери који су у самом светском врху.

Есса шаље упозорења кладионичарима широм Европе када се уоче сумњиве околности на неком мечу или утакмици. Ако неколико кладионица потврде да постоје сумњиве шеме клађења, шаљу се званична упозорења владајућим теловима тих спортова.

ББЦ је у својој истрази пронашао 16 тенисера који су били међу 50 најбољих на свету које је Јединица за интегритет у тенису упозорила због сумње да су танковали. Сви тенисери, међу којима је неколико освајача Грен слемова, наставили су да се такмиче, упркос сумњама.

После извештаја који је објављен првог дана Аустралијан Опена, најављена је истрага која ће трајати барем годину дана.

ББЦ је сада објавио списак земаља у којима су одиграни сумњиви мечеви. Осам је одиграно у Турској, по седам у Аргентини и Тунису, по пет у Мексику и Сједињеним Државама, а по четири у Шпанији и Доминиканској републици.

Три сумњива меча су одиграна у Кини, по два у Колумбији, Египту, Немачкој, Индији, Израелу и Холандији, а по један у Аустрији, Азербејџану, Бугарској, Чилеу, Колумбији, Француској, Грчкој, Хонг Конгу, Казахстану, Перуу, Русији, Словенији, Шри Ланки, Швајцарској, Великој Британији и Узбекистану. За два спорна случаја се не наводи где су мечеви одиграни.

Коментари / 0

Оставите коментар