Najviše sumnjivih mečeva odigrano u Turskoj!

Najviše sumnjivih teniskih mečeva tokom 2015. godine odigrano je u Turskoj – osam, tvrdi Essa, koja se bavi integritetom u sportskom klađenju.

Tenis 19.02.2016 | 17:00
Najviše sumnjivih mečeva odigrano u Turskoj!

Ta organizacija je objavila da je otkrila 100 sumnjivih slučajeva, a da su 73 zabeležena u tenisu, od kojih su 24 bila u poslednja tri meseca prošle godine.

Prošlog meseca, BBC je objavio da postoje dokazi o nameštanju teniskih mečeva u poslednjoj deceniji, a da su umešani i teniseri koji su u samom svetskom vrhu.

Essa šalje upozorenja kladioničarima širom Evrope kada se uoče sumnjive okolnosti na nekom meču ili utakmici. Ako nekoliko kladionica potvrde da postoje sumnjive šeme klađenja, šalju se zvanična upozorenja vladajućim telovima tih sportova.

BBC je u svojoj istrazi pronašao 16 tenisera koji su bili među 50 najboljih na svetu koje je Jedinica za integritet u tenisu upozorila zbog sumnje da su tankovali. Svi teniseri, među kojima je nekoliko osvajača Gren slemova, nastavili su da se takmiče, uprkos sumnjama.

Posle izveštaja koji je objavljen prvog dana Australijan Opena, najavljena je istraga koja će trajati barem godinu dana.

BBC je sada objavio spisak zemalja u kojima su odigrani sumnjivi mečevi. Osam je odigrano u Turskoj, po sedam u Argentini i Tunisu, po pet u Meksiku i Sjedinjenim Državama, a po četiri u Španiji i Dominikanskoj republici.

Tri sumnjiva meča su odigrana u Kini, po dva u Kolumbiji, Egiptu, Nemačkoj, Indiji, Izraelu i Holandiji, a po jedan u Austriji, Azerbejdžanu, Bugarskoj, Čileu, Kolumbiji, Francuskoj, Grčkoj, Hong Kongu, Kazahstanu, Peruu, Rusiji, Sloveniji, Šri Lanki, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i Uzbekistanu. Za dva sporna slučaja se ne navodi gde su mečevi odigrani.

Komentari / 0

Ostavite komentar