Фамилија са 20 близанаца

Према подацима Центра за социјални рад Србац само прошле године на подручју србачке општине рођено је пет близаначких парова, а од 2009. до 2014. године још 15 или укупно 40 близанаца. Посебно занимљива ситуација је у породици 56.-годишње Гордане Шауле, рођене Татић.

Република Српска 18.02.2016 | 20:15
Фамилија са 20 близанаца

Она је после ћерке Марјане Маше (36) добила близанце Младена и Мрђана који сада имају по 31 годину. Али то је само део занимљивог низа.

Гордана каже да се силно обрадовала када је њена ћерка Марјана са мужем Дариом добила близнакиње Ању и Свењу, које сада имају по 2,5 године и представљају радост у кући.

Један од близанаца, Младен, са супругом Сањом има трогодишњу ћеркицу Катарину док његов брат Мрђан још трага за својом изабраницом.

Гордана каже да је генетика чудо и набраја ко све у њеној широј породици има близанце.

"Мој отац Љубо и мајка Млађа Татић одгојили су шесторо деце, док је четворо умрло, од чега су двоје били близанци. Поред мене, мој брат Бране има близнакиње Бојану и Невену и још једну ћерку Јелену. Очева мајка Госпава и мамин ујак Дамјан такође су имали близанце" каже Гордана.

И то није све, прича наша саговорница и додаје да њена снаха Сања има два брата близанца, а њен зет Дарио има два сестре блинакиње.

РОЂЕНДАНИ

"Близанци се најчешће окупљају када је неком од њих рођендан. То је права радост и весеље, а мени је тада пуно срце и уједно време када се опустим и заборавим на тешке тренутке које сам имала приликом подизања троје деце", каже Гордана, мајка великих близанаца и бака малих близнакиња.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

18.02.2016 19:39

Честитамо младим Родитељима на СРБачкиј општини на добијању близанаца на којима свијет остаје. У ДЈЕЦИ НАШОЈ ПРОДУЖУЈЕ СЕ ЖИВОТ НАШ! Нека она буду зато срећни и УСПЈРШНИЈА У животу своме од Родитеља својих!

ОДГОВОРИТЕ