Familija sa 20 blizanaca

Prema podacima Centra za socijalni rad Srbac samo prošle godine na području srbačke opštine rođeno je pet blizanačkih parova, a od 2009. do 2014. godine još 15 ili ukupno 40 blizanaca. Posebno zanimljiva situacija je u porodici 56.-godišnje Gordane Šaule, rođene Tatić.

Republika Srpska 18.02.2016 | 20:15
Familija sa 20 blizanaca

Ona je posle ćerke Marjane Maše (36) dobila blizance Mladena i Mrđana koji sada imaju po 31 godinu. Ali to je samo deo zanimljivog niza.

Gordana kaže da se silno obradovala kada je njena ćerka Marjana sa mužem Dariom dobila bliznakinje Anju i Svenju, koje sada imaju po 2,5 godine i predstavljaju radost u kući.

Jedan od blizanaca, Mladen, sa suprugom Sanjom ima trogodišnju ćerkicu Katarinu dok njegov brat Mrđan još traga za svojom izabranicom.

Gordana kaže da je genetika čudo i nabraja ko sve u njenoj široj porodici ima blizance.

"Moj otac Ljubo i majka Mlađa Tatić odgojili su šestoro dece, dok je četvoro umrlo, od čega su dvoje bili blizanci. Pored mene, moj brat Brane ima bliznakinje Bojanu i Nevenu i još jednu ćerku Jelenu. Očeva majka Gospava i mamin ujak Damjan takođe su imali blizance" kaže Gordana.

I to nije sve, priča naša sagovornica i dodaje da njena snaha Sanja ima dva brata blizanca, a njen zet Dario ima dva sestre blinakinje.

ROĐENDANI

"Blizanci se najčešće okupljaju kada je nekom od njih rođendan. To je prava radost i veselje, a meni je tada puno srce i ujedno vreme kada se opustim i zaboravim na teške trenutke koje sam imala prilikom podizanja troje dece", kaže Gordana, majka velikih blizanaca i baka malih bliznakinja.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

18.02.2016 19:39

Честитамо младим Родитељима на СРБачкиј општини на добијању близанаца на којима свијет остаје. У ДЈЕЦИ НАШОЈ ПРОДУЖУЈЕ СЕ ЖИВОТ НАШ! Нека она буду зато срећни и УСПЈРШНИЈА У животу своме од Родитеља својих!

ODGOVORITE