КРК: Мега први полуфиналиста! Једва против борбеног Константина!

Први полуфиналиста Купа Радивоја Кораћа је Мега Лекс, пошто је у првом мечу четвртфинала савладао Константин са 78:61 (13:17, 22:15, 24:20, 19:9).

Кошарка 18.02.2016 | 19:00
КРК: Мега први полуфиналиста! Једва против борбеног Константина!

Најчешће је Дејан Милојевић грмео на своје изабранике, незадовољан виђеним на паркету нишког "Чаира" у првом полувремену. Ушли су у меч шутирајући из игре 1/12, а тројке 1/16 до одмора. Нишлије су играле чврсто у одбрани, на ивици фаула, а у нападу их је предводио одлични Данило Тасић.

Ипак, у другом делу је до изражаја дошао Мегин квалитет и у не баш квалитетној утакмици, сломила је отпор борбеног Константина крајем треће и почетком последње четвртине.

Осим почетног вођства српског АБА лигаша преко Огњена Јарамаза, организатор завршног турнира Купа Кораћа је највећим делог првог полувремена контролисао резултат и приказао бољу игру.

Имао је и плус 8 (6:14) у првој деоници, док је Тасић био нерешива енигма за одбрану Меге, која је средином друге четвртине ухватила резултатски прикључак.

Уз атрактивна закуцавања Алфе Кабе и Огњена Јаразама направила је преокрет за 24:23 после контри.

Финиш првог полувремена протекао је у растрзаној игри и грешкама на обе стране, а пред сам предах Загорац је закуцао за 35:32. Том приликом се умало повредио, јер су му ноге "побегле", али се срећом добро дочекао.

По повратку на терен играчи Меге су контролисали резултат, повећавали разлику и сломили отпор борбеног ривала.

Тројкама Ивановића, Симеуновића и Загорца било је 55:49, да би пет минута пре краја Мега стекла и двоцифрену предност (66:56). Нишлије су потпуно пале у самом финишу, те се Данило Николић побринуо за максималних плус 18 и 76:58. Шансу у самом финишу Дејан Милојевић је дао и суперталентованом јуниору Новаку Мусићу.

Најбољи у тријумфу Меге био је капитен Раде Загорац са дабл-даблом од 15 поена и 13 скокова. Пратили су га Симеуновић са 15, Јарамаз са 13 и Јанковић са 11 поена.

У пораженим редовима истакли су се Тасић са 23 и Савић са 11 поена.

Мега у полуфиналу чека победника меча Металац - Борац Чачак (петак, 18). Од 21 часа састају се Партизан и ФМП, и победник тог сусрета ће за финале играти са Црвеном звездом или Смедеревом (петак, 21)

Коментари / 0

Оставите коментар