KRK: Mega prvi polufinalista! Jedva protiv borbenog Konstantina!

Prvi polufinalista Kupa Radivoja Koraća je Mega Leks, pošto je u prvom meču četvrtfinala savladao Konstantin sa 78:61 (13:17, 22:15, 24:20, 19:9).

Košarka 18.02.2016 | 19:00
KRK: Mega prvi polufinalista! Jedva protiv borbenog Konstantina!

Najčešće je Dejan Milojević grmeo na svoje izabranike, nezadovoljan viđenim na parketu niškog "Čaira" u prvom poluvremenu. Ušli su u meč šutirajući iz igre 1/12, a trojke 1/16 do odmora. Nišlije su igrale čvrsto u odbrani, na ivici faula, a u napadu ih je predvodio odlični Danilo Tasić.

Ipak, u drugom delu je do izražaja došao Megin kvalitet i u ne baš kvalitetnoj utakmici, slomila je otpor borbenog Konstantina krajem treće i početkom poslednje četvrtine.

Osim početnog vođstva srpskog ABA ligaša preko Ognjena Jaramaza, organizator završnog turnira Kupa Koraća je najvećim delog prvog poluvremena kontrolisao rezultat i prikazao bolju igru.

Imao je i plus 8 (6:14) u prvoj deonici, dok je Tasić bio nerešiva enigma za odbranu Mege, koja je sredinom druge četvrtine uhvatila rezultatski priključak.

Uz atraktivna zakucavanja Alfe Kabe i Ognjena Jarazama napravila je preokret za 24:23 posle kontri.

Finiš prvog poluvremena protekao je u rastrzanoj igri i greškama na obe strane, a pred sam predah Zagorac je zakucao za 35:32. Tom prilikom se umalo povredio, jer su mu noge "pobegle", ali se srećom dobro dočekao.

Po povratku na teren igrači Mege su kontrolisali rezultat, povećavali razliku i slomili otpor borbenog rivala.

Trojkama Ivanovića, Simeunovića i Zagorca bilo je 55:49, da bi pet minuta pre kraja Mega stekla i dvocifrenu prednost (66:56). Nišlije su potpuno pale u samom finišu, te se Danilo Nikolić pobrinuo za maksimalnih plus 18 i 76:58. Šansu u samom finišu Dejan Milojević je dao i supertalentovanom junioru Novaku Musiću.

Najbolji u trijumfu Mege bio je kapiten Rade Zagorac sa dabl-dablom od 15 poena i 13 skokova. Pratili su ga Simeunović sa 15, Jaramaz sa 13 i Janković sa 11 poena.

U poraženim redovima istakli su se Tasić sa 23 i Savić sa 11 poena.

Mega u polufinalu čeka pobednika meča Metalac - Borac Čačak (petak, 18). Od 21 časa sastaju se Partizan i FMP, i pobednik tog susreta će za finale igrati sa Crvenom zvezdom ili Smederevom (petak, 21)

Komentari / 0

Ostavite komentar