Београдска хала Пионир мијења име?

Прослављени тренер Божидар Маљковић затражио је од градских власти да чувена дворана промени име у "Александар Николић".

Србија 18.02.2016 | 15:43
Београдска хала Пионир мијења име?

После Хале Спортова која је добила има “Ранко Жеравица” по прослављеном српском кошаркашком тренеру и друга београдска хала која је синоним за кошарку могла би да промени име.

Трофејни тренер Божидар Маљковић предложио је премијеру Александру Вучићу да хала Пионир понесе име Александра Николића, утемељивача тренерског посла у Србији, преносе београдски медији.

"Јуче, сам коначно, након 16 година (намерно понављам) имао прилику да у једном спортском и искреном разговору успешно убедим надлежне да прихвате мој предизборни програм."

"Мој ’коалициони партнер’ Александар Вучић, на састанку коме је присуствовао његов сарадник Горан Весић, прихватио је овај предлог и дао ми је чврсто уверење да ће Хала Пионир убудуће носити име Александра Николића."

"Овим чином премијер Вучић исправља историјску неправду, а Београду додељују још један светски препознатљив урбаноним. Место чије ће име и пре него што до саме Хале дођу знати људи широм Света – наводи Маљковић.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

рониоци

18.02.2016 15:16

Цудно зар није требало цица драза. оно оригинално српски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срам вас било

19.02.2016 08:47

Ту халу су направили неки други људи, и дали јој име какво су дали. Шта имате ви с тим! Изградите ви некакву халу па јој дајте име које год хоћете. Нисте у стању? То је ваш проблем! Оставите тудје на миру!

ОДГОВОРИТЕ